Reijer den Hartog pakt titel: ‘Ondernemer van het jaar 2015’ · Foto('s): Lisanne van der Ploeg
  Lisanne van der Ploeg

Reijer den Hartog pakt titel: ‘Ondernemer van het jaar 2015’

vrijdag 11 december 2015

Deze categorie is voor bijzondere ondernemers met een uniek concept. De prijs is bedoeld om ondernemers te stimuleren om te ondernemen en het lef om zelf iets te beginnen te belonen.

Sponsor van deze prijs is Hellema Notaris uit Dokkum, met ook vestigingen op Ameland en Schiermonnikoog. Men kan hier terecht voor alle voorkomende notariële werkzaamheden. Sijtze Hellema vind het belangrijk dat ondernemingen in de regio zich goed kunnen ontwikkelen. ‘Bovenden vind ik het prachtig als mensen een uitdaging in een onderneming zien. Als dat ook nog eens beloont wordt met een prijs dan ondersteun ik dat graag.’

Tijdens de verkiezing in de Old Dutch is Melkveehouder Reijer den Hartog uit Kollum verkozen tot ‘Ondernemer van het jaar 2015’! Met ruim 500 melkkoeien is zijn bedrijf gegroeid van een klein eenmansbedrijf tot een megaboer. Hij heeft 300 ha land, 40 ha hiervan is natuurbeheer wat hoog in het vaandel staat bij den Hartog. Het bedrijf typeert zich dan ook door duurzaamheid en efficiëntie. Reijer den Hartog meet onder meer de temperatuur, herkauwbewegingen en afkalfgedrag van zijn koeien door middel van slimme oormerken, halsbanden en staartsensoren. Dit alles om zo goed mogelijk voor zijn koeien te zorgen en een hogere levensproductie te realiseren. Om zijn visie en ervaringen te delen profileert hij zich ook als leerbedrijf. Den Hartog blijft een bescheiden boer, het winnen van deze prijs kwam dan ook als een verassing. Het was ook nog eens dubbel feest, want het was de verjaardag van moeder den Hartog. ‘Ondernemen doe je niet alleen, ik wil mijn ouders die mee verhuisd zijn naar Friesland heel erg bedanken en natuurlijk mijn personeel’ besloot den Hartog.

Ook genomineerd in de categorie ondernemer van het jaar waren: Minke Schouten van Camping It Dreamlân en Symen Jellema van ZonnePort Dokkum. It Dreamlân is een erkend natuurkampeerterrein in Kollumerpomp met een geheel eigen karakter, dat wordt gerund door Robert en Minke Schouten. Symen Jellema runt ZonnePort Dokkum dat één van de koplopers is in het leveren van zonnepanelen.

VANDAAG OP DE RADIO

107.0 - 107.3 - 105.8 FM
 • 00:00 - 07:00
  Hollandse Nacht
  Nonstop de beste Nederlandstalige muziek.
 • 07:00 - 08:00
  RTV NOF Nonstop
  Nonstop de lekkerste muziek van nu en toen op jouw streekomroep!
 • 08:00 - 09:00
  Goed gestemd
  Geestelijk kinderprogramma.
 • 09:00 - 11:00
  Kerkdienst
  Iedere zondagochtend kunt u luisteren naar een kerkdienst uit onze regio.
 • 11:00 - 14:00
  Weekend Nieuwsshow (Herh.)
  Luchtig lunchprogramma, waarin nieuws en actualiteiten op een toegankelijke manier worden besproken.
 • 14:00 - 17:00
  Runwei Sport
  Het sportprogramma van RTV NOF met live verslag van alle sporten uit Noordoost-Friesland. Naast voetbal ook veel aandacht voor korfbal, volleybal, basketbal, kaatsen meer.
 • 17:00 - 18:00
  RTV NOF Nonstop
  Nonstop de lekkerste muziek van nu en toen op jouw streekomroep!
 • 18:00 - 20:00
  Tobias Post
  Tobias Post vult de zondagavond tussen 18:00 en 20:00 op RTV NOF. In het radioprogramma zal hij het weekend goed afsluiten met de nieuwste muziek, muziek uit de regio en nieuw, onbekend talent!
 • 20:00 - 22:00
  RTV Metalcafé
  RTV Metalcaf elke zondagavond 20-22 uur op je radio!
 • 22:00 - 00:00
  RTV NOF Nonstop
  Nonstop de lekkerste muziek van nu en toen op jouw streekomroep!

VANDAAG OP DE RADIO

105.0 - 107.8 FM
© 1989 - 2021 RTVNOF · Contact · Tip de redactie · Disclaimer · Privacy Statement RTV NOF · Donateurs · Vrijwilliger worden?