Sake Store Dantumadeel Cup komt er weer aan · Foto('s): Meint de Vries
  Meint de Vries

Sake Store Dantumadeel Cup komt er weer aan

donderdag 28 december 2017

Aanstaande zaterdag 30 december wordt in sporthal De Boppeslach te Damwâld de 22 Dantumadeel Cup gespeeld. Dit is een zaalvoetbaltoernooi waaraan alle verenigingen uit de gemeente Dantumadiel meedoen.

De deelnemende verenigingen zijn: VCR, VIOD Driezum, SC Veenwouden, De Walden, Zwaagwesteinde zaterdag, Zwaagwesteinde zondag en Broekster Boys. Om tot acht teams te komen wordt er elk jaar een vereniging uit een andere gemeente uitgenodigd. Dit jaar doet Dokkum als gastteam mee. Dit team zal onder leiding staan van Kees Ros. De organisatie vindt het mooi dat Dokkum weer een keer mee wil doen. Hoofdsponsor van dit toernooi is Sake Store, met winkels in o.a. Dokkum en Zwaagwesteinde. Samen met alle andere sponsoren maken zij het mogelijk dat dit toernooi weer gespeeld kan worden. Ze zijn de sponsoren hier erg dankbaar voor. De poule-indeling is als volgt: Poule A: Dokkum, VIOD Driezum, SC Veenwouden, Zwaagwesteinde Za. Poule B: VCR, Broekster Boys, De Walden, Zwaagwesteinde Zo.

De opening van het toernooi wordt gedaan door wethouder Emke Peterson van de gemeente Dantumadiel. Aangezien Broekster Boys het toernooi de laatste drie keer won, mochten zij de wisselbokaal houden. De gemeente heeft daarom een nieuwe wisselbokaal aangeboden. De organisatie is de gemeente dankbaar voor deze ondersteuning. Om 14:00 uur (let op: een half uur eerder dan voorgaande jaren) begint het toernooi met de wedstrijd Dokkum – VIOD Driezum. Om 17:40 uur wordt de laatste poulewedstrijd gespeeld, De Walden – VCR. Tussen 18:00 en 19:00 uur is er pauze. Zoals gebruikelijk wordt er dan weer een onderlinge wedstrijd gespeeld tussen het G-team van Broekster-Walden onder leiding van scheidsrechter Dal. Deze spelers, maar ook zeker het publiek, vinden dit elke keer weer hartstikke mooi.

Na de pauze beginnen ze met twee kruisfinales, daarna de wedstrijd om de 3e en 4e plaats en tenslotte om ongeveer 20:30 uur de finale. Scheidsrechters zijn de heren Kremer, Van Tuinen, Venema en Zijlstra. We wensen hun alvast veel succes bij de zware taak die hun wacht. Dit toernooi is elk jaar weer een spektakelstuk, mede door de fantastische sfeer in de sporthal. Er is altijd heel veel publiek en die leven erg mee met hun favorieten en moedigen hun luidkeels aan. Wat ook zeker bijdraagt aan de sfeer is de muziek die speelt op momenten dat het spel stil ligt. Ze hebben tevens Geert van Tuinen weer bereid gevonden om als omroeper te fungeren. Geert heeft dit vorig jaar fantastisch gedaan en ze zijn blij dat hij dit ook dit jaar weer wil doen.

Vlak voor dat de finale begint is er ook de uitslag van de verloting. Bij binnenkomst kunt u lootjes kopen. De prijzen zijn een fiets (aangeboden door Schaafsma Rijwielhandel), een tablet (aangeboden door Electro World Talsma) en 2 VIP kaarten voor een wedstrijd van SC Heerenveen (aangeboden door Heidstra Media). Ze gaan er als organisatie van uit dat ze ook dit jaar weer een volle sporthal hebben, veel spannende en spectaculaire wedstrijden zullen zien, misschien wel verrassende uitslagen krijgen, maar vooral een sportief en mooi toernooi zullen zien. Ze wensen alle teams veel succes en hopen op een mooie middag en avond. U bent van harte uitgenodigd om dit alles samen met hen te beleven. Tot ziens in sporthal De Boppeslach te Damwâld.

VANDAAG OP DE RADIO

107.0 - 107.3 - 105.8 FM
 • 00:00 - 16:00
  RTV NOF Nonstop
  Nonstop de lekkerste muziek van nu en toen op jouw streekomroep!
 • 16:00 - 18:00
  Op naar het weekend!
  Peter Visser neemt je mee het weekend in met gezellige muziek.
 • 18:00 - 20:00
  RTV NOF Nonstop
  Nonstop de lekkerste muziek van nu en toen op jouw streekomroep!
 • 20:00 - 22:00
  Weekend Kick-Off
  Weekend Kick-Off is een programma wat vooral gericht is op jongeren. In dit programma wordt van alles besproken...
 • 22:00 - 00:00
  RTV NOF Nonstop
  Nonstop de lekkerste muziek van nu en toen op jouw streekomroep!

VANDAAG OP DE RADIO

105.0 - 107.8 FM
© 1989 - 2022 RTVNOF · Contact · Tip de redactie · Disclaimer · Privacy Statement RTV NOF · Vrijwilliger worden? · Externe Radio