SC Twijzel verliest geflatteerd van ONR · Foto('s): Sake Beerstra

SC Twijzel verliest geflatteerd van ONR

zondag 19 oktober 2014

SC Twijzel moest het afgelopen zaterdag opnemen tegen tweede klasser ONR uit Roden, in de eerste ronde van de knock-out fase van het bekertoernooi. Door de vele afzeggingen begon SC Twijzel de wedstrijd met maar liefst drie A-junioren op de bank. Hielke van der Meulen, Mennalt Pilat en Jelmer de Boer werden bereid gevonden de selectie te versterken. Doordat de staf van ONR het wedstrijdtenue was vergeten begon de wedstrijd enkele minuten later.

Zeventig minuten lang kon SC Twijzel prima meedraaien met de gasten en had het op voorsprong kunnen (misschien wel moeten!) komen. Het laatste kwartier van de wedstrijd was voor de ploeg uit Roden en wist een geflatteerde 0-3 overwinning uit het vuur te slepen. Het in grote getale opgekomen publiek zag deze middag een boeiende wedstrijd in het oktoberzonnetje.

Compact
Beide ploegen begonnen afwachtend aan de wedstrijd. In de achterste linies werd weinig ruimte weggegeven, omdat beide ploegen erg compact speelden. Dit zorgde voor weinig kansen in het begin van de wedstrijd. In de twintigste minuut brak de wedstrijd open door een fraaie counter van de thuisploeg. Danny van den Bosch speelde de bal diep op Jelle Pilat, de laatstgenoemde had een goede actie in huis en wist Marc Boorsma alleen voor de keeper te zetten. Marc Boorsma kon de bal niet goed genoeg controleren waardoor een prima mogelijkheid om zeep werd geholpen.

Meevoetballen
De thuisploeg bleef uitstekend meevoetballen. Na een half uur spelen was het Menno Blom, die via een één-twee met Marc Boorsma, de keeper wilde verslaan met een geplaatst schot. De keeper had de nodige moeite met het schot, dat hij uiteindelijk verwerkte tot een hoekschop. ONR probeerde vooral uit de tweede lijn gevaarlijk te zijn. Maar de pogingen van afstand gingen naast of werden gepareerd door Jack Kruize.

Goede start ONR
Na de rust kwamen de gasten uit Roden goed uit de kleedkamer. Ze oefenden veel druk uit op de thuisploeg. SC Twijzel zakte iets in, waardoor de gasten het initiatief namen. Keeper Jack Kruize hield zijn doel schoon door een aantal keren goed redding te brengen. Voornamelijk de spits van ONR probeerde de goalie van de thuisclub te verslaan. Trainer Richard Reitsma bracht Kees Jongsma in voor Danny van de Bosch. Ook kwam Hielke van der Meulen in het veld voor Hilbert Hiemstra. Kees Jongsma liet direct van zich spreken en stuurde Jelle Pilat de diepte in. Jelle Pilat gaf de bal voor op Johannes van der Meulen, zijn inzet belandde net naast het doel.

Beslissing
Een kwartier voor tijd zette ONR nog eens aan. Een heerlijk genomen vrije trap werd nog maar net op de lat getikt door Jack Kruize. Uit de rebound ging de bal via een speler van SC Twijzel naast het doel. Uit die corner kwam dan toch de voorsprong voor de gasten. De bal kwam uit de kluts voor de voeten van een speler van ONR, die de bal op de pantoffel nam, 0-1. Enkele minuten daarna kreeg SC Twijzel nog een domper te verwerken. Marc Boorsma kreeg zijn 2e gele kaart nadat hij volgens de scheidsrechter een duwfout beging.

SC Twijzel ging alles of niets spelen, hierdoor kregen de aanvallers van ONR veel ruimte. Vijf minuten voor tijd maakten de gasten hier dankbaar gebruik van. Uit een counter was de spits net wat eerder bij de bal dan keeper Jack Kruize, vervolgens kon hij de bal in het lege doel schuiven. In de laatste minuut van de wedstrijd werd het ook nog 0-3 voor de gasten. Een knap genomen vrije trap verdween in één keer in de bovenhoek.

Al met al kan de thuisploeg terug kijken op een goede wedstrijd. SC Twijzel voetbalde zeventig minuten lang goed mee met tweede klasser ONR. De gasten uit Roden zetten het laatste kwartier nog even aan en wonnen dan ook verdiend. Aankomende zaterdag speelt SC Twijzel de thuiswedstrijd tegen vv Niekerk. Dit is weer een wedstrijd in competitieverband en zal beginnen om 14:30 uur.