SC Veenwouden begint met vertrouwen tegen Olde Veste · Foto('s): 

SC Veenwouden begint met vertrouwen tegen Olde Veste

donderdag 28 april 2016

Zaterdag speelt SC Veenwouden thuis tegen d’ Olde Veste ’54. Dan zal blijken of SC Veenwouden de goede lijn van de afgelopen weken een vervolg kan geven. Het nieuwe trainersduo Bertran Smit en Lammert Jan Westerlaan werkt hard met de selectie om rechtstreekse degradatie te voorkomen.

Wie weet kan de flow van vorig jaar terug worden gevonden. Dan kan het seizoen voor SC Veenwouden nog een verrassende wending krijgen. Afgelopen zaterdag beleefde SC Veenwouden in Burgum al een fantastische middag. Vanaf het begin was het duidelijk. Het team werkte hard voor elkaar en de wil om te winnen was zichtbaar aanwezig. Het meest bijzondere aan deze wedstrijd was dat SC Veenwouden kort na rust binnen vijf minuten drie keer wist te scoren. De ene goal nog mooier dan de andere. De directe concurrenten op de plaatsen van de nacompetitie, Bedum en de Leeuwarder Zwaluwen, wisten ook beiden te winnen. Daardoor kon SC Veenwouden helaas niet een plaatsje klimmen op de ranglijst, maar weet de aansluiting wel te behouden.

We starten weer met de brilstand
Zaterdag begint de wedstrijd tegen Olde Veste, het stugge team uit Steenwijk, weer gewoon met de brilstand. De vereniging uit Steenwijk heeft de ambitie om te promoveren. Lange tijd deed Olde Veste ook mee voor de prijzen. Zowel in de eerste als de tweede periode eindigden ze als vierde. Inmiddels is Olde Veste de aansluiting voor de toppositie enigszins kwijtgeraakt en ook in de derde periode staat het team niet op een kansrijke positie voor nacompetitie. Daarvoor had Olde Veste eigenlijk afgelopen zaterdag moeten winnen van de nieuwe koploper Oranje Nassau. De topscorer van het team heeft negen goals gemaakt. Meer opvallend is dat tien verschillende spelers hebben weten te scoren. Daarin ligt vooral de kracht van het team.

Fitte selectie

SC Veenwouden neemt op haar beurt het vertrouwen mee van het eerdere gelijkspel tegen Omlandia en de winst tegen BCV. De stemming binnen de selectie is positief en het team kijkt uit naar het treffen tegen Olde Veste. Maar zoals het spreekwoord zegt: ‘één zwaluw maakt nog geen zomer’. Er zal wederom veel energie in de wedstrijd moeten worden gestoken. Zoals het er nu naar uitziet kan het trainersduo Smit en Westerlaan beschikken over een fitte selectie en dat is in deze fase van de competitie belangrijk.

Verkeersomleiding
Scheidsrechter van dienst komende zaterdag is Leo Veldhuizen uit Joure. De eerste horde die zowel de scheidsrechter als ook d’Olde Veste zaterdag moeten nemen is de verkeersomleiding als gevolg van wegwerkzaamheden van de ‘De Centrale As’. De wedstrijd SC Veenwouden – d’ Olde Veste begint om 14.30 uur op sportpark De Kemphaan aan de Ljurkstrjitte 2 in Feanwâlden. De wedstrijdsponsoren voor deze wedstrijd zijn Jilderda’s Bloemengroothandel uit Damwâld, Konstruktiebedrijf Visser en Meint de Vries Fotografie beiden uit Feanwâlden.

Auteur: Redactie RTVNOF

VANDAAG OP DE RADIO

107.0 - 107.3 - 105.8 FM
 • 00:00 - 07:00
  Hollandse Nacht
  Nonstop de beste Nederlandstalige muziek.
 • 07:00 - 08:00
  RTV NOF Nonstop
  Nonstop de lekkerste muziek van nu en toen op jouw streekomroep!
 • 08:00 - 09:00
  Goed gestemd
  Geestelijk kinderprogramma.
 • 09:00 - 11:00
  Kerkdienst
  Iedere zondagochtend kunt u luisteren naar een kerkdienst uit onze regio.
 • 11:00 - 14:00
  Weekend Nieuwsshow (Herh.)
  Luchtig lunchprogramma, waarin nieuws en actualiteiten op een toegankelijke manier worden besproken.
 • 14:00 - 16:00
  Runwei Sport
  Het sportprogramma van RTV NOF met live verslag van alle sporten uit Noordoost-Friesland. Naast voetbal ook veel aandacht voor korfbal, volleybal, basketbal, kaatsen meer.
 • 16:00 - 18:00
  RTV NOF Nonstop
  Nonstop de lekkerste muziek van nu en toen op jouw streekomroep!
 • 18:00 - 20:00
  Tobias Post
  Tobias Post vult de zondagavond tussen 18:00 en 20:00 op RTV NOF. In het radioprogramma zal hij het weekend goed afsluiten met de nieuwste muziek, muziek uit de regio en nieuw, onbekend talent!
 • 20:00 - 22:00
  RTV Metalcafé
  RTV Metalcaf elke zondagavond 20-22 uur op je radio!
 • 22:00 - 00:00
  RTV NOF Nonstop
  Nonstop de lekkerste muziek van nu en toen op jouw streekomroep!

VANDAAG OP DE RADIO

105.0 - 107.8 FM
© 1989 - 2022 RTVNOF · Contact · Tip de redactie · Disclaimer · Privacy Statement RTV NOF · Vrijwilliger worden? · Externe Radio