SC Veenwouden sluit competitie af tegen FC Grootegast · Foto('s): Eigen foto
  Eigen foto

SC Veenwouden sluit competitie af tegen FC Grootegast

vrijdag 25 mei 2018

Zaterdag staat de laatste wedstrijd van de reguliere competitie op het programma. SC Veenwouden treft FC Grootegast, welke afgelopen zaterdag officieel is gedegradeerd uit de tweede klasse. Voor SC Veenwouden is deze laatste wedstrijd de opmaat naar de nacompetitie en dus zijn de Feanwâldsters gebrand op een goed resultaat. Het kampioenschap in deze klasse gaat tussen Leeuwarder Zwaluwen en Broeksterboys. Wanneer beiden winnen en Broekster Boys weet 3 doelpunten in te lopen op Leeuwarder Zwaluwen, kan er zaterdag alsnog feest worden gevierd in Damwâld.

Afgelopen zaterdag wist SC Veenwouden een knap resultaat te boeken tegen SV De Griffioen. Na 90 minuten stond een terecht 2-2 gelijkspel op het scorebord. De eerste helft was De Griffioen de bovenliggende partij, maar in de tweede helft wist SC Veenwouden te wedstrijd in haar voordeel te kantelen. Met de zeer goede kansen die onze aanvallers kregen had er ook nog meer ingezeten.

Goed gevoel
Hoe dan ook, de selectie keerde zaterdag met een goed gevoel terug naar Feanwalden. Er werd in ieder geval tweemaal gescoord. Dat is ook nodig met het oog op de nacompetitie, waar SC Veenwouden vol aan de bak moet om ook volgend jaar in de tweede klasse te mogen uitkomen. De wedstrijd tegen het overigens altijd goed spelende FC Grootegast moet een passende stap richting de nacompetitie worden.

Eerder wist SC Veenwouden in de uitwedstrijd tegen FC Grootegast niet verder te komen dan een 0-0 gelijkspel. Een wedstrijd die werd gespeeld onder felle hagelbuien. Het gelijke spel is voor FC Grootegast dit seizoen overigens kenmerkend. Tot nu toe staat de teller op 10 gelijke spelen en dat is meer dan elk ander team in deze klasse. Daardoor zijn te veel punten verloren gegaan. Net als bij SC Veenwouden wordt er door FC Grootegast te weinig gescoord.

Op naar de nacompetitie
Voor zaterdag kunnen beide teams in principe vrijuit voetballen. Hopelijk levert dat voor de toeschouwers een mooi schouwspel op. Wie weet kan SC Veenwouden de positieve lijn verder door trekken en met een winstpartij de competitie afronden. In dat geval eindigt SC Veenwouden op de 12 plaats op de eindranglijst. Die plek levert in de nacompetitie op zaterdag 2 juni een thuiswedstrijd op tegen de laagst geklasseerde periodekampioen uit de derde klasse A. Waarschijnlijk Oeverzwaluwen uit Koudum, Heerenveense Boys of DWP. ONT uit Opeinde zal dan uitkomen tegen de laagst geklasseerde periodekampioen uit de derde klasse B; Zwaagwesteinde za, SC Leovardia of misschien SC Twijzel.

Wedstrijdsponsoren
De wedstrijdsponsoren deze wedstrijd zijn: Bouwservice Veenwouden (Wassenaar en Klaver vof) uit Feanwâlden, Wijngaarden BV Steigerbouw & Verhuur uit Hurdegaryp, Van Wieren & Vellinga Adviseurs en Accountants uit Dokkum.

• 00:00 - 18:00
  • 18:00 - 19:00
  • 19:00 - 21:00
  • 21:00 - 23:00
  • 23:00 - 00:00