Scheppingsverhaal op orgel door Jaap Sake Heeringa · Foto('s): Henk Aartsma
  Henk Aartsma

Scheppingsverhaal op orgel door Jaap Sake Heeringa

maandag 16 november 2015

In de Doopsgezinde Remonstrantse kerk aan de Legeweg te Dokkum heeft het team Riemersma zondagmiddag voor de 13e keer het “Scheppingsverhaal op orgel” uitgevoerd. De 6 scheppingsdagen en de rustdag worden door Jaap Sake Heeringa op een bijzondere wijze op het orgel weergegeven. Gooitzen Riemersma leest uit Genesis de dagen aan elkaar en Alie en Gerben Patroulje hebben de liederen op prachtige foto’s gezet en projecteren deze op het scherm.

Het orgelintro/ samenzang is psalm 121 “Ik sla mijn ogen op en zie”. Gooitzen Riemersma leest uit Genesis de dag waarna samenzang volgt: “In het begin lag de aarde verloren”, nummer 40 uit de evangelische liedbundel. Na iedere dag volgt een improvisatie van de organist. Aanwezigen herkennen de dag, de nacht, sterren, planten, vissen, vogels en kruipende dieren in een prachtig orgelspel. Dan de zesde dag; “wat was God blij dat de wereld bestond!”. Jaap Sake Heeringa trakteert de aanwezigen op een geweldig stuk muziek. In een prachtige cadans beweegt het publiek mee in de vreugde die het uitstraalt!

Na de rustdag wordt “Hoe groot zijt Gij” voelbaar emotioneel gezongen. Gooitzen Riemersma vertaalt het scheppingsverhaal tenslotte via een gedicht waarna de slotzang “Aan u behoort o Heer der heren” het concert beëindigd. Op 27 december wordt het concert uitgevoerd in Rijperkerk in de PKN kerk en op 31 januari in de Kruiskerk te Burgum. Zeker de moeite waard!

 

Auteur: Redactie RTVNOF

VANDAAG OP DE RADIO

107.0 - 107.3 - 105.8 FM
 • 00:00 - 16:00
  RTV NOF Nonstop
  Nonstop de lekkerste muziek van nu en toen op jouw streekomroep!
 • 16:00 - 18:00
  Op naar het weekend!
  Peter Visser neemt je mee het weekend in met gezellige muziek.
 • 18:00 - 20:00
  Hits op Freed
  Het interactieve Nederlandstalige verzoekprogramma van Sjoerd Gjalt de Vries. Beleef het elke vrijdagavond mee. Bij Hits op Freed worden er naast liedjes ook leuke interviews uitgezonden en kun je naar de studio bellen om een plaatje aan te vragen. Voor ieder wat wils: Hits op Freed, elke vrijdag van 18.00 tot 20.00 uur.
 • 20:00 - 00:00
  RTV NOF Nonstop
  Nonstop de lekkerste muziek van nu en toen op jouw streekomroep!

VANDAAG OP DE RADIO

105.0 - 107.8 FM
© 1989 - 2023 RTVNOF · Contact · Tip de redactie · Ingezonden brieven · Disclaimer · Privacy Statement RTV NOF · Vrijwilliger worden? · Externe Radio