SKS wedstrijd op de Veenhoop ongeldig

Dinsdag 08-08-2017
DE VEENHOOP - De SKS skûtsjes zijn weer los op de Friese Meren. De komende weken doet liefhebber Jaap Cuperus via de media van RTV NOF verslag van deze prachtige strijd op het water. Op De Veenhoop was de tweede wedstrijd van de SKS.

Het skûtsje van Earnewâld kwam in deze wedstrijd als winnaar uit de strijd. Schipper Gerhard Pietersma was met de Twee Gebroeders als eerste weer terug in het Grytmansrak. Echter werden er een viertal protesten ingediend. Van een officiële uitslag is eigenlijk geen sprake geweest. De wedstrijdcommissie verklaarde maandagavond de wedstrijd als ongeldig. Of de wedstrijd later nog wordt ingehaald, dat is nog maar de vraag.

De aanleiding van de protesten was als volgt: ,,Er zou niet genoeg ruimte zijn geweest in het Grytmansrak. Daar moesten alle skûtsjes voor de wind wegzeilen. Het was een chaos. De schippers van Langweer, de Zuidwesthoek, Woudsend en Heerenveen hebben protest ingediend. Dat gebeurde op grond van een artikel waarin staat dat wanneer er de mogelijkheid is om op ruim water te zeilen dat dan niet gekozen moet worden voor smaller water, zoals maandag het geval was bij het Grytmansrak.”, valt te lezen op de website van Omrop Fryslân. Dinsdag is de wedstrijd op het water bij Earnewâld.

terug naar overzicht
SKS wedstrijd op de Veenhoop ongeldigKijk voor meer foto's op www.rtvnof.nl
© Foto's: Jaap Cuperus


Vandaag op de radio

00:00-18:00 | RTV NOF Nonstop
18:00-19:00 | Goed gestemd
19:00-21:00 | Leafde foar muzyk
21:00-23:00 | De Smachtwacht
23:00-00:00 | RTV NOF Nonstop
Klik hier voor programma- informatie