De SmachtWacht Top 40 bij RTV NOF · Foto('s): 

De SmachtWacht Top 40 bij RTV NOF

maandag 21 december 2015

Maandagmiddag 21 december 2015 is het dan weer zo ver, de onvolprezen SmachtWacht top 40! inmiddels traditioneel en zo een beetje de afsluiter van de extra uitzendingen periode voordat de kersttijd ingevuld gaat worden met de geestelijke stroming. Al voor de vierde keer hebben de luisteraars van de SmachtWacht hun favoriete SmachtWacht-muziek kunnen inzenden en daar hebben de Smachtwachters de Graaf van Medwert en de Histotolk de lijst der lijsten van samengesteld.

Vertrouwde en nieuwe titels
“Het is een lijst die behoorlijk aan verandering onderhevig is,” zegt Mark Spijkers, de graaf van Medwert.  “Mensen herinneren zich vooral de liedjes van de afgelopen tijd.” “Daarnaast zijn er altijd ook de oude vertrouwde titels,” vult Histotolk Frank Spijkers aan. “Zo staan er dus ook liedjes in die we dit jaar misschien niet eens gedraaid hebben, maar diep in de herinnering van de luisteraar zitten en die onlosmakelijk met de SmachtWacht zijn verbonden. Een mooi voorbeeld is De Dijk met Niemand in de stad. Ik denk dat we die al twee jaar niet gedraaid hebben en toch zit ie er steeds weer in. Gewoon hartstikke leuk.”

Antidepressivum voor Driesum
Naast de top 40 zijn er altijd een paar sub-toppen. Vorig jaar was dat een kerst top tien en een gedichten top tien. De gedichten top tien is gebleven, de kerst lijst maakt plaats voor een top vijf van de mooiste Antidepressivum voor Driesum nummers. “Eigenlijk een beetje een satirische rubriek in de SW, maar de muziek die daar in zit is zo enorm mooi en dringt elke keer weer diep bij je binnen,” volgens de Graaf van Medwert.

Goeroe Gerard en Monuvementenrubriek
Een andere nieuwe top bestaat uit de beste drie opgeloste problemen van Goeroe Gerard, die wekelijks in de SW een probleem “oplost” en dat is altijd hilarisch. Vervolgens hebben de luisteraars de tot nu toe leukste Monuvement uitgezocht, een cabareteske rubriek waar speciale verslaggever Gerrit Gleufhoed een monument in de regio bezoekt en er over vertelt. De leukste zal maandag opnieuw te beluisteren zijn tijdens deze uitzending. “Ja, we vinden het ook belangrijk dat nieuwe luisteraars toch een beetje een idee krijgen wat we allemaal doen in de SW op de woensdag avond, daarom hebben we besloten om ook Goeroe Gerard en Monuvementen op te nemen in de middaguitzending,” vertelt de Graaf van Medwert.

Nieuwe nummer één
In elk geval zal het een zinderende vier uur lange uitzending worden met louter hoogtepunten. Beide presentatoren zullen in de studio zijn en er kan vast gezegd worden dat er grote verschuivingen zijn in de top van de lijst… en een nieuwe nummer één!

Luisteren dus, maandagmiddag vanaf 14.00 uur tot 18.00 uur!

Auteur: Redactie RTVNOF
Heb jij nieuws of een opmerking? Stuur de redactie een WhatsApp.
Stuur je tip, video of foto's naar:
  0511-441202 of   tip@rtvnof.nl.

VANDAAG OP DE RADIO

105.0 - 105.8 - 107.0 - 107.3 - 107.8 FM
 • 00:00 - 17:00
  It lûd fan Stêd, Waad en Wâlden
  Non-stop muziek met (regio)nieuws en weer.
 • 17:00 - 19:00
  Hitz op Tongersdei
  Sjoerd Gjalt de Vries
 • 19:00 - 20:00
  Jazz Go Blue
  Gert Nitters
 • 20:00 - 21:00
  Country Trail
  Albert de Vries
 • 21:00 - 00:00
  It lûd fan Stêd, Waad en Wâlden
  Non-stop muziek met (regio)nieuws en weer.
© 1989 - 2024 RTVNOF · Contact · Tip de redactie · Ingezonden brieven · Disclaimer · Privacy Statement RTV NOF · Vrijwilliger worden? · Externe Radio