Vermaak in warm Blije bij Frije Cross · Foto('s): 

Vermaak in warm Blije bij Frije Cross

zondag 19 augustus 2012

De jubileumeditie van de eerste “Frije” cross van Blije stond in het teken van de hoge temperaturen. Waar wellicht elders alles een versnelling lager ging, werd er “gewoon” gecrost in Blije. De auto’s en motoren werden bepaald niet gespaard omdat de baan in een goede conditie was en er hoge snelheden konden worden gehaald. Voor het publiek sensationeel omdat en dit weer voor de nodige buitelingen van de bolides met daarin hun chauffeurs zorgde.

Broeien
Waar het publiek rustig aan de cross en andere activiteiten kon bekijken was het voor de coureurs en hun monteurs bikkelen; het wachten bij de startopstelling in de overal en met de helm op is in een lopende auto zeker geen pretje. Hoe hoog het kwik precies is opgelopen is niet gemeten maar dat het tropisch was, mocht duidelijk zijn. Toch was het in Blije nog te doen omdat er een lekker briesje stond. De tent fungeerde als reuzenparasol en daar kon iedereen gratis koel water uit een kraan tappen. De kinderen werden binnen vermaakt door een clown en konden onbeperkt ranja halen, even bijtanken.

Vermaak
Terwijl de jeugd zich ook kon vermaken in de zweef, schiettent, springkussen of één van de andere attracties, hadden hun ouders even de ruimte om de verrichtingen van de heren/dames rijders te bekijken. Er werd bloedserieus gevochten om een plekje in de finale te bemachtigen, want iedereen wil winnen op Blije!
Iedereen kon weer even ontspannen bij het verschijnen van de Núvere weinen in de arena. Dezen zorgden voor de nodige hilariteit. Paard Joop liep onverstoorbaar tussen de knallende en rokende bouwsels door. Hij ging er dan ook samen met zijn baas met de hoofdprijs van €500,- vandoor!

Na de spannende finales met de nodige rode vlag situaties, was het de beurt aan Daring Dantes stuntteam. Bij de laatste stunt landde de auto iets ongelukkiger dan verwacht en moest de stuntman na behandeling door, het de hele dag aanwezige mannen van EHBO team Nederland, ter observatie naar het ziekenhuis worden gebracht. Inmiddels is hij al weer ontslagen. Dit was gelukkig de enige keer dat het team in actie hoefden te komen.
Toch nog een VIP op het terrein.

Helaas heeft Omrop Fryslân’s Simone Scheffer haar crossdebuut in Blije niet kunnen maken. Dit werd goed gemaakt door weerman Pyt Paulusma, die zijn weerpraatje voor Omrop Fryslân tv op de Frije cross kwam doen. Na hem in een Frije cross Blije t-shirt te hebben gestoken, is hij na heel wat fotomomentjes met fans, weer uitgezwaaid. Oan’t oar jier!!!!!
De tweede VIP was zanger Jelle B, die als geen ander weet het publiek, dus ook het Frije cross publiek, te bespelen. Deze lagen ondanks de tropische temperaturen als ware olympiërs op de grond te roeien. Het was één zingende en hossende, zwetende menigte. Een gezellige afsluiter van “de Moaiste sneon fan de boufak”!!!

© Foto’s: Klaas v/d Laan

Auteur: Redactie RTVNOF
Heb jij nieuws of een opmerking? Stuur de redactie een WhatsApp.
Stuur je tip, video of foto's naar:
  0511-441202 of   tip@rtvnof.nl.
Vermaak in warm Blije bij Frije Cross · Foto('s): 
Vermaak in warm Blije bij Frije Cross · Foto('s): 
Vermaak in warm Blije bij Frije Cross · Foto('s): 
Vermaak in warm Blije bij Frije Cross · Foto('s): 
  

VANDAAG OP DE RADIO

105.0 - 105.8 - 107.0 - 107.3 - 107.8 FM
  • 00:00 - 07:00
    It lûd fan Stêd, Waad en Wâlden
    Non-stop muziek met (regio)nieuws en weer.
  • 07:00 - 08:00
    Harteklanken
    Non-stop
  • 08:00 - 10:00
    Klankbord
    Geestelijk verzoekplaten programma
  • 10:00 - 12:00
    Op 'e Hichte
    Nieuws uit Achtkarspelen & Tytsjerksteradiel
  • 12:00 - 14:00
    De Weekend Nieuwsshow
    Nieuws uit Dantumadiel & Noardeast-Fryslân
  • 14:00 - 18:00
    Rûnwei Sport
    Live verslag van sport uit de streek
  • 18:00 - 20:00
    Hollandse Toppers
    Tinus Kempenaar
  • 20:00 - 22:00
    Hollands op zijn Best
    Joege en Jikke
  • 22:00 - 00:00
    Hit Tijdmachine
    Dicky Denkers
© 1989 - 2024 RTVNOF · Contact · Tip de redactie · Ingezonden brieven · Disclaimer · Privacy Statement RTV NOF · Vrijwilliger worden? · Externe Radio