VVZ wint zaalvoetbal toernooi in Burgum 35+ · Foto('s):

VVZ wint zaalvoetbal toernooi in Burgum 35+

zondag 06 januari 2013

In navolging op de populaire 35+ voetbalcompetitie op het veld werd er voor het eerst ook een zaalvoetbal toernooi georganiseerd. Zaterdagavond 5 januari was de eerste editie in de sporthal Westermar in Burgum. De deelnemende teams waren BCC 1, BCV 2, Burgum, Buitenpost, Noardburgum en natuurlijk Zwaagwesteinde.

Zwaagwesteinde kon meteen aan de bak, de openingswedstrijd van het toernooi was tegen BCV 1. 12 minuten lang was BCV 1 de bovenliggende partij, maar de defensie en keeper van VVZ bleken niet te passeren. Spits Andries Spek wist zelfs een doelpunt te maken zodat na 12 minuten een mooie 1-0 overwinning op het scorebord stond.

De 2e wedstrijd was tegen Buitenpost en ook hier bleek keeper Erik Visser en zijn defensie niet te kloppen. Helaas voor VVZ gold dat ook voor de keeper en defensie van Buitenpost waardoor en 0-0 eindstand kon worden genoteerd.

De volgende wedstrijd was tegen BCV 2. Een lastige klus zo bleek. BCV 2 nam halverwege de wedstrijd een 2-1 voorsprong. Andries Spek van VVZ had al z’n doelpunt meegepikt en 2 minuten voor tijd wist hij ook de gelijkmaker te noteren, 2-2. Met nog 10 seconden te gaan wist diezelfde Andries Spek zelfs de 3-2 te maken!

De voorlaatste wedstrijd was tegen Noardburgum. De vermoeidheid bleek toch een extra tegenstander, maar uiteindelijk werd het 1-0 voor VVZ.

De laatste wedstrijd was tegen Burgum. Burgum had net als VVZ inmiddels 10 punten binnengehaald en met een iets beter doelsaldo als VVZ moest de Westereen winnen om Burgum voorbij te gaan en het toernooi te winnen. Wat volgde was een zinderende finalewedstrijd. Nadat alweer Spek (zorgde voor alle doelpunten van VVZ!) de 1-0 scoorde, drong Burgum aan. Herman Hoekstra trok aan de noodrem en mocht 2 minuten toekijken. Keeper Erik Visser moest samen met de defensie tot het uiterste gaan maar uiteindelijk bleek ook bij Burgum het beste eraf.

De 1-0 overwinning betekende ook het winnen van het 35+ nieuwjaarstoernooi! Een fantastische prestatie van de 35 plussers. De bokaal werd door aanvoerder Wietse Rozendal in ontvangst genomen en daar werd natuurlijk nog even op geproost. Al met al een geslaagd en zeker voor herhaling vatbaar zaalvoetbal toernooi!

© Foto’s & Verslag: André Hoogsteen

• 00:00 - 07:00
  • 07:00 - 08:00
  • 08:00 - 10:00
  • 10:00 - 12:00
  • 12:00 - 14:00
  • 14:00 - 18:00
  • 18:00 - 20:00