Zwaagwesteinde kansloos verloren van Gronitas

zondag 29 september 2013

Afgelopen zaterdag stuurde de redactie van TweeNul een tweet de wereld in met de vraag: Wie wil een verslaggever op bezoek? Uit de vele tientallen aanmeldingen kwam Zwaagwesteinde als winnaar uit de bus. De Westereenders moesten het opnemen tegen Gronitas. Twee wedstrijden, nul punten. Dat is de schamele oogst van Zwaagwesteinde dat vanmiddag kansloos verloor van Gronitas: 0-2.

Voor rust waren beide partijen redelijk aan elkaar gewaagd en waren er bijna geen kansen. Gronitas wist in die fase echter wel een doelpunt te maken. Na de pauze kakte de thuisclub helemaal in en was het aan het gebrek aan scherpte te danken dat Gronitas niet dikker won. Zowel Zwaagwesteinde als Gronitas liet meteen vanaf de aftrap zien dat er twee voetballende ploegen aan het werk waren. Niks geen lange halen vroeg thuis. Met verzorgd voetbal probeerden beide partijen de vijandelijke linies te bestormen. In de negentiende minuut openden de gasten de score toen Sjors van der Meeren een fraaie aanval als een echte spits afrondde: 0-1.

Gelijk daarop kreeg de thuisclub een dot van een kans om langszij te komen. Een inzet van Sven Rozendal werd echter goed verwerkt met het been van invaller doelman Rene Boelen. Een schot in de korte hoek van Peter Torenbosch kon daarna geen genade vinden in de ogen van thuisclub goalie Johan Jan  Kleefstra die de bal met zijn vuisten wegwerkte. Daarmee was de koek in de eerste helft op. Zwaagwesteinde probeerde het nog wel, maar veelal door de lucht en door het midden en dat had geen zin want daar heersten de Groningers Erik Visscher er en Jan-Peter Lageman als vorsten.

Na de thee werd een fanatiekere thuisclub verwacht. Dat leek de eerste tien minuten ook zo maar daarna zakten de slap acterende gastheren volledig door de hoeven. ,,Ik heb er met verbazing naar zitten kijken”, aldus Zwaagwesteinde-trainer Johannes Douma. ,,Strijd en passie, dat is normaal ons handelsmerk. Er was vanmiddag echter helemaal niets van te zien. Onbegrijpelijk.” De enthousiaste oefenmeester zag tot zijn afgrijzen dat Gronitas kans op kans stapelde en zijn ploeg zich zonder enige overtuiging naar de slachtbank liet leiden. Met nog zo’n twintig minuten op de klok werd het 0-2 door geknoei achterin bij de thuisclub. Thomas Kuik pikte de bal op en bracht vervolgens Peter Torenbosch in stelling. Die moet je zulke kansen niet geven.

Daarna had de score nog veel hoger kunnen uitvallen. Zwaagwesteinde viel wel aan maar deed dat zo slordiig dat bij elke onderschepping Gronitas in de omschakeling levensgevaarlijk was. Met name Van der Meeren en Torenbosch geloofden het echter wel en hielpen de meest eenvoudige kansen om zeep. Na afloop zat trainer Douma van de gastheren allesbehalve in zak en as. ,,Vorige week tegen Grijpskerk waren we veel beter, maar scoorden we niet. Vandaag was gewoon slecht. Neem van mij aan dat het goed komt met deze ploeg. Die is nog jong en moet nog veel leren. Maar we gaan zeker punten pakken. Vorig jaar zijn we als vierde geeindigd en dat moet nu ook weer kunnen.

Volgende week speelt v.v.Zwaagwesteinde uit tegen VIOD uit Driesum om 14:30 uur.

Auteur: Redactie RTVNOF
Heb jij nieuws of een opmerking? Stuur de redactie een WhatsApp.
Stuur je tip, video of foto's naar:
  0511-441202 of   tip@rtvnof.nl.

VANDAAG OP DE RADIO

105.0 - 105.8 - 107.0 - 107.3 - 107.8 FM
  • 00:00 - 17:00
    It lûd fan Stêd, Waad en Wâlden
    Non-stop muziek met (regio)nieuws en weer.
  • 17:00 - 19:00
    Hitz op Tongersdei
    Sjoerd Gjalt de Vries
  • 19:00 - 20:00
    Jazz Go Blue
    Gert Nitters
  • 20:00 - 21:00
    Country Trail
    Albert de Vries
  • 21:00 - 00:00
    It lûd fan Stêd, Waad en Wâlden
    Non-stop muziek met (regio)nieuws en weer.
© 1989 - 2024 RTVNOF · Contact · Tip de redactie · Ingezonden brieven · Disclaimer · Privacy Statement RTV NOF · Vrijwilliger worden? · Externe Radio