Steun oplossing omtrent vluchtelingen · Foto('s): 

Steun oplossing omtrent vluchtelingen

vrijdag 11 september 2015

Hoe kan de provincie de gemeenten in Fryslân helpen bij de opvang van vluchtelingen uit Syrië, Eritrea en Irak? Dat is de vraag die de Partij van de Arbeid en ChristenUnie zo snel mogelijk met alle Friese politieke fracties wil bespreken.

Zij zijn op zoek naar een breed gedragen politieke oplossing waardoor leegstaande gebouwen gebruikt kunnen worden voor de tijdelijke huisvesting van vluchtelingen. “We willen dat er nú actie wordt ondernomen”, benadrukt Remco van Maurik (PvdA).

Leegstaande gebouwen
PvdA en ChristenUnie hebben alle fractievoorzitters van de Provinciale Staten uitgenodigd om naar een oplossing te zoeken. “Gelukkig zijn steeds meer Friese gemeenten bereid om vluchtelingen op te vangen”, verklaart Anja Haga (CU). Tegelijkertijd erkent zij dat huisvesting een groot probleem is. Het voorstel is om de gemeenten financieel te ondersteunen, zodat bijvoorbeeld leegstaande kantoren of kerken bewoonbaar kunnen worden gemaakt voor vluchtelingen.

“Waar woningstichtingen het geld niet hebben om direct een oplossing te bieden, kan de provincie wel de helpende hand bieden.” De PvdA benadrukt verder dat ze zoeken naar een passende oplossing die ervoor zorgt dat niemand langer op een woning moet wachten. Van Maurik: “Het mag niet zo zijn dat een alleenstaande moeder niet in aanmerking komt voor woonruimte, omdat vluchtelingen en statushouders voorrang krijgen.”

Steun oplossing omtrent vluchtelingen · Foto('s): 
  

VANDAAG OP DE RADIO

107.0 - 107.3 - 105.8 FM
 • 00:00 - 18:00
  RTV NOF Nonstop
  Nonstop de lekkerste muziek van nu en toen op jouw streekomroep!
 • 18:00 - 19:00
  Hoezo Kleinkunst
  Hoezo Kleinkunst brengt u liedjes, sketsches en wetenswaardigheden vanaf het begin van de kleinkunst tot de jaren '90 van de vorige eeuw.
 • 19:00 - 20:00
  Fryslan Fan
 • 20:00 - 21:00
  Werom yn de tiid
  Werom yn de tiid is een programma mei muzyk ut de jierren '60 en '70.
 • 21:00 - 22:00
  Capriccio
  In Capriccio laat Haite Schukking veel verschillende soorten klassieke muziek de revue passeren en vertel daarbij iets over de achtergronden van elke compositie. Vaak geniet je meer van een muziekstuk, als je iets weet over het ontstaan ervan en over de drijfveren van de componist.
 • 22:00 - 00:00
  RTV NOF Nonstop
  Nonstop de lekkerste muziek van nu en toen op jouw streekomroep!

VANDAAG OP DE RADIO

105.0 - 107.8 FM
© 1989 - 2021 RTVNOF · Contact · Tip de redactie · Disclaimer · Privacy Statement RTV NOF · Donateurs · Vrijwilliger worden?