Stiens verdiend naar geflatterde 0-4 winst bij Be Quick Dokkum · Foto('s):

Stiens verdiend naar geflatterde 0-4 winst bij Be Quick Dokkum

zaterdag 21 februari 2015

De dames van SC Stiens hebben de uitwedstrijd bij Be Quick in Dokkum verdiende gewonnen maar de 0-4 was zeker geflatteerd te noemen. Bij twee doelpunten van Stiens blunderde scheidsrechter Van der Bij Behoorlijk.

Redelijk gelijkopgaande eerste helft.
Beide ploegen maakten er in de eerste helft een aardig gelijkopgaande wedstrijd van. Be Quick dat speelde zonder Simone Kooistra en Nina Heyligers en aardig de naweeen van de drie wedstrijden die het in de afgelopen week had gespeeld deed bij vlagen niets onder voor Stiens dat weliswaar wat feller aan het duel begon en in de dertiende minuut op een 0-1 voossprong kwam. Be Quick kreeg daarna via Sabine Woudman de mogelijkheid om op gelijke hoogte te komen maar Sabine kon de doelvrouwe van Stiens niet passeren . Ook Iris Pinkster was twee keer dicht bij een treffer, maar haar pogingen gingen net over of naast. Op slag van rust leek Stiens op twee nul te komen maar de lat voorkwam dat.

Stiens bouwt voorsprong geflatteerd uit.
Zonder Sabine Woudman, zij kon niet meer verder, probeerde Be Quick in de tweede helft Stiens onder druk te zetten maar Stiens wist dat goed te voorkomen. De toch al niet in het voordeel van Be Quick fluitende Van der Bij hielp Stiens naar de 0-2 voosprong  toen hij een correcte schouderduw van Janine Bos affloot en uit de toegekende vrije trap kon Stiens scoren;0-2.

Be Quick probeerde toen met 1 op 1 te spelen nog iets terug te doen maar de tol van een zware week begon mee te tellen. Te uitstappen van de Be Quick verdediging betekende 0-3. De kopjes gingen daarna bij Be Quick omlaag . Het werd zelfs 0-4 in het voordeel van SC Stiens en daarbij kwam het leeuwendeel van het doelpunt op conto van Van der Bij die kennelijk een meter of tien achter de aanval aanlopend een beter zicht had of er al of niet buitenspel in het spel was dan de grensrechter van Be Quick. Hij liet de aanval doorlopen en dat betekende 0-4.

Al met al een verdiende overwinning voor Stiens maar duidelijk geflatteerd. Be Quick gaart komende zaterdag op bezoek in Zwolle waar het uitkomt tegen HTC. Hopelijk heeft Robbie Wiersma dan weer een voltallige en fitte selectie tot zijn beschikking.

• 00:00 - 18:00
  • 18:00 - 19:00
  • 19:00 - 21:00
  • 21:00 - 23:00
  • 23:00 - 00:00