Ternaard krijgt te veel bij WWS · Foto('s):

Ternaard krijgt te veel bij WWS

maandag 05 oktober 2015

Ternaard reisde zaterdagmiddag naar Wirdum waar het tegen WWS moest spelen en waar het vorig seizoen won met 0–6. Zaterdagmiddag was het anders, want het won weliswaar wel met 3–4, maar zou een gelijk spel deze middag de juiste verhouding geweest zijn.

Het was precies half drie als scheidsrechter Vogelzang uit Mantgum voor het begin van de eerste helft floot en Ternaard mocht aftrappen. Beide ploegen tastten elkaar de eerste minuten wat af, maar in de vijfde minuut dan de eerste gevaarlijke aanval van Ternaard waarbij Jitze de Beer op rechts de bal bij de achterlijn voor bracht op de inkomende Arnold Kingma die inschoot maar helaas ging zijn inzet via een verdediger van WWS net naast het doel. De toegekende hoekschop werd prima voor gebracht door Jacob van der Veen en was het Gosse Reinder Kingma die prima inkopte, maar was het een verdediger van WWS die nog net de bal voor de doellijn kon weg koppen waarna WWS uit kon verdedigen.

Zo ontsnapte WWS vroeg in de wedstrijd aan een achterstand en bleef Ternaard sterker met name over rechts waar Teake Jan Keegstra steeds goed mee op kwam en Arnold Kingma bediende. Echter grote kansen creëerde Ternaard niet en was het zoeken naar een opening in de verdediging van WWS. In de dertigste minuut eindelijk weer eens een goede aanval van Ternaard die begon bij Jacob van der Veen die hierna prima Gosse Reinder aan speelde die op zijn beurt Roel Hoekstra aan speelde die gelijk uithaalde en zag dat nog net de keeper van WWS met zijn hand de bal uit de hoek haalde ten koste van een hoekschop. De hoekschop werd prima tweede paal gebracht waar Gosse Reinder de bal inkopte en zag dat de bal onderkant lat het veld weer in spatte waarna Arnold Kingma nog een kans kreeg en zag dat zijn inzet op de paal belandde. Dit waren mogelijkheden voor Ternaard dat voor rust op voorsprong had moeten komen. Nu ging de rust in met een 0-0 stand.

Na rust geen wijzigingen in de ploeg van Ternaard en bleven Martinus Hannema en de gebroeders Jelle en Aant Soepboer op de bank. Het was gelijk WWS dat de eerste beste kans kreeg als de spits van WWS net de bal naast het Ternaarder doel schoot. Gelijk in de 52e minuut was het opnieuw Remco Schaafsma die alleen voor keeper Bert Bakker verscheen en uit haalde, maar via de handen van Bert verdween de bal net naast. De hoekschop leverde niets op voor WWS zodat Ternaard er snel uit kwam en Ternaard een hoekschop op rechts op leverde. Deze werd genomen door Jacob van der Veen die prima de bal voor bracht op Gosse Reinder die prachtig de bal inkopte en zo Ternaard op 0 – 1 bracht. Echter lang duurde de vreugde niet bij Ternaard, want in de 55e minuut trok WWS de stand weer gelijk door een doelpunt van Tjeerd de Jong.

De wedstrijd was weer open en beide ploegen gingen op jacht naar meer en kregen beide ploegen mogelijkheden. Het was Ternaard dat in de 60e minuut op een 1 – 2 voorsprong kwam als het opnieuw een hoekschop mee kreeg op rechts en opnieuw genomen werd door Jacob van der Veen die prima de bal voor bracht waar Gosse Reinder met een klein tikje de bal in het WWS doel schoot. In de 68e minuut wisselde trainer de Boer van Ternaard Arnold Kingma en bracht Jelle Soepboer voor hem in het veld. Toch was het WWS dat nu veel feller en met met inzet het Ternaard moeilijk maakte en ook kansen kreeg, maar het was Ternaard dat in de 74e minuut op 1 – 3 kwam toen Ternaard op rechts een vrije trap mocht nemen die door Jacob van der Veen werd genomen die prachtig de bal laag in de korte hoek van het WWS doel schoot.

De wedstrijd was gespeeld zou men denken en Ternaard had ook rustig de wedstrijd moeten uit spelen, maar het begon veel te slap te voetballen en was het WWS dat aan zette en zowaar in de 77e minuut op 2 – 3 kwam door een doelpunt van Remco Schuurman. WWS rook meer en drong Ternaard terug, en was het die zelfde Remco Schuurman die in het centrum de bal kreeg aangespeeld en snoeihard uithaalde en de 3 – 3 liet aantekenen. Wat een wedstrijd en wat een ongeloof bij Ternaard dat een 1 – 3 voorsprong uit handen liet glippen. Maar de wedstrijd kon nog alle kanten uit, want beide ploegen gingen op jacht naar de overwinning. Het was in de 89e minuut Ternaard dat nog een vrije trap mocht nemen even buiten het strafschopgebied van WWS die door Jitze de Beer werd genomen die prachtig de bal in het strafschop gebied bracht waar Jelle Soepboer inkwam en prachtig de bal achter de doelman van WWS schoot en zo Ternaard op 3 – 4 bracht.

Dolle vreugde bij Ternaard, en dikke teleurstelling bij WWS dat een punt gekoesterd had en ook had moeten hebben. Want scheidsrechter Zondervan liet nog aftrappen, maar floot gelijk hierna voor het einde, en nam zo Ternaard drie belangrijke punten mee naar huis, waar een gelijk spel de juiste verhouding had weergegeven. Volgende week komt Oostergo op bezoek.

• 00:00 - 19:00
  • 19:00 - 21:00