Triumphera DS1 verliest van VC058 DS5 · Foto('s): Sake Beerstra

Triumphera DS1 verliest van VC058 DS5

vrijdag 08 december 2017

Triumphera had donderdag opnieuw een pittige tegenstander op het programma. De dames uit Kollum staan op de vierde plaats tot nu toe en de dames uit Leeuwarden staan op de derde plaats. Triumphera had sinds tijden weer eens een grote selectie. Cheryl en Sinke versterkten het team deze avond maar begonnen op de bank. De basis speelsters begonnen enthousiast aan de eerste set.

VC058 mocht beginnen met de serve en nam snel een voorsprong van 1-10. Triumphera moest hierop inspelen en stopt met het spelen in 5-1 verband, terug naar het basis spel. Na een goede serve serie van Greetje kruipt Triumphera dichterbij en komt tot 8-13. Wanneer VC058 weer aan serve komt scoren ze het ene na het andere punt. Marinke wordt gewisseld voor Cheryl om de tegenstander uit hun concentratie te halen. Uiteindelijk weet Triumphera het tij niet te keren en verliest met 15-25

De tweede set gaat gelijk op tot 7-7. Vervolgens gaan de dames uit Kollum rommelig verder en komt op een achterstand van een 6 tal punten. Sineke wordt ingezet ipvGreetje. Zij weet een aantal mooie ballen te slaan maar het mocht niet wezen. Ook deze set gaat met een overduidelijk verschil naar Leeuwarden.

Triumphera begint de derde set met de 6 basisspelers. Het gaat gelijk op tot 4-4 vervolgens komt Greetje aan serve. Ze scoort het ene naar de andere punt.  Na een time-out van VC058 komen ze terug in het spel en geven de dames van Triumphera hun ruime voorsprong weg. Cheryl komt in het veld op de spelpositie voor Tineke. De stand loopt tot een gelijk stand van 18-18. Er wordt wel gescoord door Triumphera maar niet overtuigend genoeg om een voorsprong te pakken. De pases komen niet goed aan waardoor we niet goed genoeg in ons spel komen. Deze derde set gaat terecht naar Leeuwarden.

De vierde set zitten er twee basis spelers op de bank en is Triumphera gebrand om nog een punt te pakken. Deze laatste set begint Triumphera met een voorsprong. Deze loopt uit tot 6-1. Na een aantal goede aanvallen van de tegenstanders maakt Triumphera het weer spannend tot een gelijk step op 9-9. Gelukkig kunnen de dames de draad weer oppakken en nemen weer het voortouw. Het spel gaat verder met een kleine voorsprong voor Triumphera. Deze voorsprong geven ze niet weer weg en ze pakken de set met 25-19.

• 00:00 - 07:00
  • 07:00 - 09:00
  • 09:00 - 10:00
  • 10:00 - 16:00
  • 16:00 - 17:00
  • 17:00 - 18:00
  • 18:00 - 19:00
  • 19:00 - 21:00