Verdiende zege Geel Wit op Friesland · Foto('s):

Verdiende zege Geel Wit op Friesland

maandag 12 oktober 2015

Geel Wit is met een verdiende zege van 2-4 op Friesland uit Leeuwarden teruggekeerd. Toch kenden de Amelanders een valse start. Doordat de boot vertraging had kwam de selectie pas om tien voor half drie op sportpark Nylân aan en 25 minuten later werd afgetrapt. Van die korte voorbereidingsperiode maakte Friesland gebruik door al na acht minuten te scoren, Joris Wubbeling profiteerde van een te korte terugspeelbal van Bjorn Wijnberg op Pieter Oene Smit.

Geel Wit hervond zich, ging zijn eigen spel spelen en kwam na een kwartier spelen op gelijke hoogte door Jurjen Metz. Daarna kreeg Geel Wit genoeg opgelegde kansen, maar de eindpass was telkens niet goed. Toch kwam Geel Wit na een minuut of 25 tot scoren toen Theodoor Molenaar de bal binnen kopte. Meteen na de rust liet Bente Bonthuis een dot van een kans onbenut. Friesland speelde met een gezonde dosis aan inzet en strijd en dat leverde twintig minuten na de rust de 2-2 op, weer was Wubbeling de doelpuntenmaker.

Lang kon Friesland niet van deze stand genieten, want even later ging Johan Kolk op rechts door en schoof de bal binnen: 2-3.Geel Wit kan het zichzelf verwijten dat het tot de tachtigste minuut duurde eer Bente Bonthuis de bevrijdende 2-4 maakte. Daarvoor waren de Amelanders al zeker vijf keer in kansrijke positie gekomen.

Opstelling Geel Wit: Pieter Oene Smit; Johan Kolk, Bjorn Wijnberg, Pieter Kiewiet, Theodoor Molenaar; Kayan Kiewiet, Jurjen Metz, Kevin Kiewiet; Bente Bonthuis, Micha Metz, Sander Hekkelman.

© Verslag: Koos Molenaar

• 00:00 - 08:00
  • 08:00 - 09:00