VIOD verliest in slotfase van ONT · Foto('s): Eigen foto
  Eigen foto

VIOD verliest in slotfase van ONT

dinsdag 21 februari 2017

Afgelopen zaterdag stond de altijd lastige uitwedstrijd tegen ONT op het programma. De heen wedstrijd werd zeer geflatteerd met 1-3 verloren na een rode kaart van doelverdediger Otte Visser. VIOD moest afreizen met een gehavend elftal mede door tal van blessures, vakantieperikelen en werk.

VIOD begon goed aan de wedstrijd en had in het eerste deel van de eerste helft het meeste balbezit en ONT had het lastig. VIOD combineerde knap en kwam enkele keren goed door de defensie van ONT, maar echt grote kansen leverde dit niet op. Na twintig minuten ging ONT hogerop druk zetten en VIOD kon zich daar naarmate de wedstrijd vorderde steeds minder goed onderuit voetballen. ONT kwam er een paar keer gevaarlijk uit, maar goed optreden van René van der Veen na een te korte terugspeelbal van Roelof van der Veen voorkwam een bijna zeker doelpunt. Vijf minuten voor de rust moest Pieter Feddema het veld geblesseerd verlaten. Jelle Kommerie kwam voor hem in het veld. De rust werd behaald met een 0-0 tussenstand.

Na de rust ging ONT nog iets hogerop spelen en VIOD kwam er nog maar sporadisch uit. De Blauwhemden kregen het zwaarder en zwaarder maar bleven vechten voor elke meter. Doelverdediger Otte Visser hield VIOD door enkele sublieme reddingen in de wedstrijd. Maar toch moest VIOD een kwartier voor tijd capituleren. Na een vrije trap vanaf de achterlijn van Pilat werd de bal van dichtbij binnen gewerkt door Hielke Knippels. Een paar minuten later was de wedstrijd gespeeld. Uit een corner werd de 2-0 gescoord door Otto Kooi.

In een sportieve wedstrijd meende de scheidsrechter van dienst laatste man Roelof van der Veen voor een licht vergrijp nog de gele kaart te geven en ook even later kreeg de gefrustreerde Pieter Ele Kuitert ook nog geel.  In de laatste 10 minuten kwamen Tjibbe van der Veer en Lieuwe Schaafsma in het veld voor Gerald Mous en Pieter Ele Kuitert. VIOD kon uiteindelijk de druk van ONT niet weerstaan en ging met 3-0 onderuit. VIOD gaat een belangrijke periode tegemoet. VIOD speelt de komende vier weken vier thuiswedstrijden tegen de directe concurrenten Rottevalle, Rijperkerk, Anjum en Berlikum.

Aanstaande zaterdag VIOD – Rottevalle om 14.30 op sportpark Treffers Heech te Driezum.

• 00:00 - 07:00
  • 07:00 - 09:00
  • 09:00 - 10:00
  • 10:00 - 16:00
  • 16:00 - 17:00
  • 17:00 - 18:00
  • 18:00 - 19:00
  • 19:00 - 21:00