VIOD VR1 strandt in de halve finales OFK · Foto('s): Meint de Vries
  Meint de Vries

VIOD VR1 strandt in de halve finales OFK

maandag 15 januari 2018

VIOD VR1 speelde een ijzersterk toernooi maar liet zich het kaas van het brood eten in de halve finales door Drachtster Boys VR2. Hoewel de Driezumers de bovenliggende partij waren, wisten de Drachtsters de penalty’s beter te nemen. In de finale werd dit kunststukje nogmaals herhaald en nu was VIOD VR2 het slachtoffer.

VIOD VR1 begon de poulefase met een 4-0 winst op Be Quick Dokkum om vervolgens de koploper in de eredivisie Nieuw Roden op 0-0 te houden. Verdedigend gaf VIOD tegen Nieuw Roden nauwelijks iets weg. Twee grote kansen in een overtalsituatie leverde uiteindelijk niet het gewenste resultaat, namelijk een doelpunt. In de laatste poulewedstrijd moest het team van de coaches Bas van der Leij en Jouke Dantuma winnen van VIOD VR2 om het sterke Drs. Vijfje te ontwijken. Met pijn en moeite lukte dit in de laatste halve minuut.

In de kwartfinale was Nieuw Roden MO19 de tegenstander. Nadat VIOD een tandje had bijgeschakeld waren het de prachtige doelpunten van Aafke de Hoek, Marlies Slegter en Mariël Miedema die het pleit in het voordeel van de Driezumers beslechten. In de halve finale ging het toch mis. Balverlies van Marlies Slegter leidde de 1-0 voorsprong van Drachtster Boys 1. Daarna ontstond een ware belegering rond het doel van keepster Ieteke de Haan. Twee minuten voor tijd moest zij eindelijk capituleren. In de het nemen van strafschoppen was Drachtster Boys de meest gelukkige en plaatste zich voor de finale.

• 00:00 - 07:00
  • 07:00 - 08:00