AUDIO: VV Holwerd doet nog mee om het kampioenschap · Foto('s): Eigen foto's
  Eigen foto's

AUDIO: VV Holwerd doet nog mee om het kampioenschap

zondag 24 april 2016

Wie voor het begin van het nieuwe seizoen had gezegd dat VV Holwerd nog mee zou strijden om het kampioenschap had zijn wenkbrauwen hoog opgehaald. Het motto was mee doen in de middenmoot en hopen op een periode titel. Voor Holwerd was het vandaag alles of niets.

De mannen van Ouwe Syl hadden al een periodetitel op zak zij konden vrij uit voetballen en dat de mannen die op scherp stonden geen kaarten pakten. Holwerd begon scherp aan de wedstrijd tegen de Ouwe Sylsters. Binnen vijf minuten scoorde Marco van Dijk uit buitenspel positie dit doelpunt werd terecht afgekeurd door scheidsrechter Visser uit Leeuwarden. Ouwe Syl is een stugge ploeg die het fysiek niet schuwt. Maar doch niet gemeen. In de eerste helft werd er door beide ploegen gestreden voor elke vierkante meter. Er werd niet gescoord in de eerste helft. De brilstand bleef tot aan de rust op het scorebord staan.

In de tweede helft moest Holwerd er nog een tandje bij zetten om te proberen Ouwe Syl van zich af te schudden. Na een twintig minuten zet Marco van Dijk met een steekbal Rene Elzinga vrij voor de keeper van Ouwe Syl. Hij prikt de bal prima achter de goalie van de Sylsters. Lang kon Holwerd niet van de voorsprong genieten. Na wat laat ingrijpen van de achterhoede kon een Ouwe Sylster voorzetten, deze bal werd koelbloedig binnen getikt door Jan Koelmans. Holwerd moest er weer plat voor want aan een gelijk spel hadden de Holwerters niets. Met nog ruim een kwartier te gaan gaf scheidsrechter Visser Holwerd zo maar een hoekschop na een loos schot op doel. Visser gaf aan dat een shirtje van een Ouwe Sylster de bal had geraakt.

Het was wederom aanvoerder Tsjitse de Haan die de laatste tijden vaak uit een standaard situatie scoort. Met nog ruim een kwartier op de klok is het billenknijpen voor alle Holwerters die aan de zijlijn staan. Ouwe Syl speelt alles of niets en krijgen nog een aantal kansen, waar geen doelpunten meer uit voort komen. Na negentig minuten en een handje vol blessuretijd komt de bevrijdende 2-1 overwinning voor Holwerd op het wedstrijd formulier te staan. Volgende week is Holwerd vrij, dan kan men vanuit de luie stoel kijken wat de concurrenten er van bakken. Op 7 mei is de laatste competitiewedstrijd uit tegen WWS, mede concurrent voor de derde periode. Of pakt VV Holwerd toch nog de kers op de taart, met het kampioenschap?

Rûnwei Sport verslaggever IJde Prins na afloop van de wedstrijd in gesprek met VV Holwerd trainer Gerrit Bouma.

• 00:00 - 17:00
  • 17:00 - 19:00
  • 19:00 - 20:00
  • 20:00 - 21:00
  • 21:00 - 00:00