Waardeloze letters blijken van grote waarde · Foto('s): 

Waardeloze letters blijken van grote waarde

dinsdag 16 juli 2013

Afgelopen zondag opende Beeldentuin Graaf van Medwert weer zijn poorten voor een spraakmakende eendagsexpositie met conceptuele kunst gemaakt door de Histotolk en de Graaf van Medwert. Aanleiding van de expositie was hun gezamenlijke dialooggedichtenbundel Waardeloze letters, bestaande uit drie aktes. De eerste bundel werd uitgereikt aan arbeidsmarktdeskundige de heer Stoomoven.

Zoals gewoonlijk had de Graaf van Medwert weer een keur aan artiesten bij de opening. De theatertuin was dan ook afgeladen met bezoekers uit de regio, maar ook mensen van heinde en ver wisten de weg naar Hantumeruitburen te vinden. Muzikale hoogtepunten waren het optreden van Mayari Spijkers met een Taylor Swift-vertolking, waarbij ze zichzelf begeleide op gitaar. Ook samen met Michelle Brunt trad zij nog een keer op met opnieuw twee nummers van Taylor Swift, waarbij vooral opviel hoe goed de stemmen van de jonge zangeressen/muzikanten op elkaar aansloten. Michelle Brunt betrad nog als violiste het podium met o.a. een indrukwekkende interpretatie van het thema van Schindlers list. Het vet strakke duo Sabine en Kristian maakte indruk met enkele songs van o.a. Amy MacDonald. Saxofonist Leopold Wijdeveld verraste met ‘De lama en de vlinder’ een compositie die hij in de afgelopen maanden speciaal voor de beeldentuin had gecomponeerd.

Tussen de muzikale uitspattingen door droegen de Graaf van Medwert en de Histotolk enkele gedichten voor uit hun nieuwe bundel. De eerste akte bracht een filosofisch literaire beschouwing over waardeloze letters. Daarna kwamen hilarische aktes over het leven van een loonslaaf en de (nieuwe) centrale as tussen Hantumeruitburen en Boijl, de woonplaatsen van de kunstenaars. Omdat alle dorpen op die lijn zullen moeten wijken voor die weg, maakten zij een in memoriam voor de straks verdwenen dorpen. Na het openingsspektakel, dat op charmante wijze werd gepresenteerd door de immer bekoorlijke Nana Hereman, gingen de bezoekers in drommen de beeldentuin in, om zich in een wereld terug te vinden vol van visionaire maatschappijkritische conceptuele kunst, waaronder enkele schetsen in klei. Beeldentuin Graaf van Medwert heeft zich ten doel gesteld te vermaken en te verstrooien, maar ook om kunst om de kunst te laten zien en levensvragen te beantwoorden met nieuwe vragen. We kunnen gerust stellen dat deze opzet ruimschoots is gelukt. Waardeloze letters bleken erg waardevol!

Zoals altijd was er niet alleen kunst te zien in de beeldentuin, maar zeker ook bij de diverse culinaire hoogstandjes die Nana Hereman en haar team voor deze middag had getoverd. Het bleef dan ook nog lang feest in de unieke beeldentuin. Woensdagavond 17 juli om 22.00 uur dragen de Graaf van Medwert en de Histotolk nog enkele gedichten voor uit de derde akte in hun radioprogramma de SmachtWacht bij RTV NOF. Wie de expositie nog een keer wil aanschouwen heeft nog slechts één kans: a.s. zondag om 14.00 uur in Hof van Histotolk aan de Boijlerweg te Boijl.

© Foto’s: Henk Aartsma

Auteur: Redactie RTVNOF
Heb jij nieuws of een opmerking? Stuur de redactie een WhatsApp.
Stuur je tip, video of foto's naar:
  0511-441202 of   tip@rtvnof.nl.
Waardeloze letters blijken van grote waarde · Foto('s): 
Waardeloze letters blijken van grote waarde · Foto('s): 
Waardeloze letters blijken van grote waarde · Foto('s): 
  

VANDAAG OP DE RADIO

105.0 - 105.8 - 107.0 - 107.3 - 107.8 FM
 • 00:00 - 17:00
  It lûd fan Stêd, Waad en Wâlden
  Non-stop muziek met (regio)nieuws en weer.
 • 17:00 - 19:00
  Hitz op Tongersdei
  Sjoerd Gjalt de Vries
 • 19:00 - 20:00
  Jazz Go Blue
  Gert Nitters
 • 20:00 - 21:00
  Country Trail
  Albert de Vries
 • 21:00 - 00:00
  It lûd fan Stêd, Waad en Wâlden
  Non-stop muziek met (regio)nieuws en weer.
© 1989 - 2024 RTVNOF · Contact · Tip de redactie · Ingezonden brieven · Disclaimer · Privacy Statement RTV NOF · Vrijwilliger worden? · Externe Radio