Wardy met twee teams naar het NK

Maandag 15-05-2017
KOLLUM - Afgelopen zaterdag vond de halve finale acrogym voor de D- en E-lijn plaats. Wardy Kollum werd hier vertegenwoordigd door twee teams, die zich hiervoor wisten te plaatsen via een reeks kwalificatiewedstrijden.

Het team bestaande uit Lemmy van der Zee, Renate Talstra en Rixt Boersma was als allerlaatste aan de beurt in hun categorie D-junior en daarom was het na afloop van hun oefening extra spannend om te wachten op hun score, want daarmee zouden ze meteen weten of het genoeg was voor plaatsing voor het NK.

En dat was het gelukkig: Hun mooie oefening werd beoordeeld met een score van 32,300 waarmee ze op een zesde plaats eindigden. Een hele knappe prestatie dat dit team zich geplaatst heeft voor de Nederlandse Kampioenschappen gezien Lemmy en Renate vorig jaar nog bovenpartner waren en dit voor Rixt zelfs nog maar het eerste jaar acrogym is.

Later op de middag waren de D-senioren aan de beurt, waar voor Wardy het team bestaande uit Janna Mout, Renee Fleury en Noa van Houten aan mee deed. Zij draaiden een prachtige oefening die beoordeeld werd met een score van 33,150. In dit sterke deelnemersveld was het nog lang spannend of dit genoeg zou zijn.

Uiteindelijk eindigde dit team op een achtste plaats en ook zij hebben zich daarmee gekwalificeerd voor de Nederlandse Kampioenschappen die op zaterdag 10 juni zullen plaatsvinden.

terug naar overzicht
Wardy met twee teams naar het NK
© Foto's: Eigen foto


Vandaag op de radio

00:00-19:00 | RTV NOF Nonstop
19:00-21:00 | Country Trail
21:00-22:00 | Brasstime
22:00-00:00 | RTV NOF Nonstop
Klik hier voor programma- informatie