Weer bloedstollende pot voor KV Veenwouden · Foto('s):

Weer bloedstollende pot voor KV Veenwouden

zondag 07 februari 2016

Met nog enkele wedstrijden in de zaalcompetitie te gaan, stond voor de korfballers van Veenwouden afgelopen zaterdag de uitwedstrijd tegen Noveas in Steenwijk op het programma. In de poule staat Rood-Wit uit Wezep bovenaan met tot nu toe een verliespartij. De rest van de teams is redelijk aan elkaar gewaagd. Helaas wist Veenwouden dat tot nu toe niet om te zetten in punten. Een groot deel van de wedstrijden tegen de andere vijf teams in de poule werd nipt verloren. Zo ook bij de thuiswedstrijd tegen Noveas eerder in de competitie (10-11).

Op voorhand was dus duidelijk dat er ook dit keer weer kansen waren om punten binnen te halen. In de beginfase van de wedstrijd ging de strijd gelijk op. Na een strafworp van de thuisploeg kwam Veenwouden snel op gelijke hoogte na een afstandsschot van Henk Moorlag. Daarna wist Noveas een klein gat te slaan van enkele doelpunten.

Beide teams scoorden voornamelijk van afstand. Met de pauze stond er een stand van 6-3 op de borden. De achterstand leidde er niet toe dat de strijdlust bij Veenwouden weg was, integendeel. Noveas opende in de tweede helft de score en kwam zelfs op een voorsprong van vier doelpunten. Na een treffer van Klaas de Boer uit een kleine kans onder de korf bracht Noveas het verschil weer op vier doelpunten.

Het grootste deel van de tweede helft die daarop volgde was Veenwouden de sterkere partij. Vooral van afstand was Veenwouden iets scherper dan de tegenstanders. Voorzichtig kwam Veenwouden dichterbij tot er met nog enkele minuten te gaan sprake was van een gelijke stand van 11-11. In de slotfase van de wedstrijd wisten beide teams nog een strafworp te forceren. De thuisploeg wist deze te verzilveren, Veenwouden helaas niet.

Doelpunten: Henk Moorlag 7, Klaas de Boer en Daniël Keizer ieder 2.

• 00:00 - 17:00
  • 17:00 - 18:00
  • 18:00 - 19:00
  • 19:00 - 20:00
  • 20:00 - 21:00
  • 21:00 - 00:00