Winst voor Friese Boys tegen Suameer · Foto('s):

Winst voor Friese Boys tegen Suameer

zondag 23 november 2014

Friese Boys heeft de uitwedstrijd tegen Suameer gewonnen. Na een 0-1 ruststand werd het uiteindelijk 0-2.  De Boys gingen aanvallend van start maar pogingen van Wietse van der Land en Arjen Bosma hadden geen succes. Suameer leek gevaarlijk te worden via Rikus Venema maar een goede ingreep van Rienk Postma voorkwam erger.

Daarna was Friese Boys weer aan de beurt maar kopballen van Sean Humphries en Jelmer Bloem misten het doel. Suameer-spits Liekele Paulusma verscheen dreigend in het Friese Boys-strafschopgebied maar deze keer greep Eelke Venema goed in. Een botsing tussen twee Friese Boys-verdedigers leek daarna een kans voor Suameer op te leveren maar meer dan een hoekschop zat er niet in. Nadat Wietse van der Land naast schoot nam Friese Boys even later toch de leiding: Opnieuw schoot Van der Land in, doelman Gjalt Looyenga leek de bal uit de hoek te plukken maar het leer verdween toch in het net, 0-1.

In de tweede helft verscheen Wietse van der Land na een pass van Arjen Bosma alleen voor het doel maar doelman Looyenga redde uitstekend. Een treffer van Harmen Hietkamp werd door scheidsrechter De Boer uit Drachten afgekeurd omdat doelman Looyenga in het doelgebied onreglementair zou zijn aangevallen. Bij Friese Boys kwam Hans Feenstra voor Harmen Hietkamp in het veld. Feenstra had bijna succes maar Suameer-verdediger Klaas Batema haalde de bal van de doellijn. De beslissende treffer kwam na een goede aanval. Wietse van der Land lanceerde Arjen Bosma die de eveneens ingevallen Marten Starkenburg een niet te missen kans bood, 0-2. A-junior Pier Kempenaar maakte nog zijn debuut in de hoofdmacht.

“De overwinning van Friese Boys was terecht” vond Suameer-aanvaller Liekele Paulusma. “Qua vechtlust hadden we misschien de aansluitingstreffer kunnen maken. We creëerden echter weinig kansen. We misten enkele spelers maar daar wil ik me niet achter verschuilen, het zat er gewoon niet in vandaag. Het gaat overigens heel goed dit seizoen. We kunnen het iedere ploeg erg lastig maken, de tegenstanders komen niet graag naar Suameer”

Friese Boys-verdediger Eelke Venema was tevreden. “De overwinning is verdiend. De basis werd in de eerste helft gelegd. Ons spel in de eerste helft was het beste wat we dit seizoen hebben laten zien. In de tweede helft moesten ze komen, zetten ze meer druk en daardoor kwamen wij minder aan voetballen toe”.

© Verslag: Bokke Dijkstra

• 00:00 - 07:00
  • 07:00 - 09:00
  • 09:00 - 10:00
  • 10:00 - 16:00
  • 16:00 - 17:00
  • 17:00 - 18:00
  • 18:00 - 19:00