WTOC definitief de nacompetitie in · Foto('s): Ulbe de Jong
  Ulbe de Jong

WTOC definitief de nacompetitie in

vrijdag 25 mei 2018

Onder prachtige omstandigheden werd om 14.30 afgetrapt op sportpark de Wygeast. WTOC moest winnen om nog een klein sprankeltje hoop te houden om de nacompetitie te ontlopen. Berlikum moest winnen om definitief nacompetitie te ontlopen. Voor WTOC dus een alles of niets wedstrijd.

WTOC begon goed aan de wedstrijd, in de 1e minuut was er nog een corner voor Berlikum, maar uit een goede counter kon Sipke Bijlstra de score openen. Hij schoot hem echter recht op de keeper, wat geen goal betekende. Hierna een periode waar geen kansen genoteerd konden worden. Beide ploegen hanteerde veel de lange bal, wat resulteerde in veel duel en balverlies aan beide kanten. In de 13e minuut ontstond hier een goal uit. Na knullig balverlies van Lars Merkus die wat teveel tijd bleek nodig te hebben, kon Jarco Kingma de bal afpakken en doorstormen naar de goal. Hij behield het overzicht en gaf spits Ruben Eijzenga een niet te missen kans 0-1. Nog geen minuut later een goede individuele actie van Nyckele Smeding die 2 man te kijk zet en de bal hoog in de verre hoek schiet. Maar keeper Sjouke Veenstra stond goed opgesteld en kon de bal net overtikken.

Ook hierna een periode met veel balverlies van beide kanten, zonder dat er echt grote kansen ontstaan. WTOC komt in de 33e minuut nog goed weg. Na wederom balverlies kon Robbert de Zeeuw alleen door op de keeper. Hij werd licht van achter getoucheerd binnen de beruchte lijnen, maar scheidsrechter A. Secer die voor de rest een prima wedstrijd fluite, zag hier geen strafschop in. In de laatste 10 minuten van de 1e helft krijgt Berlikum nog 2 uitstekende mogelijkheden, maar keeper Geoffrie Hoiting houdt WTOC in de race.

De eerste 20 minuten na rust een spelbeeld wat we voornamelijk het grootste gedeelte van de 1e helft hebben gezien. Veel strijd, geen voetbal en veel balverlies. Tot plots in de 65e minuut WTOC een mooie aanval opzet via invaller Syberen Bosma en broer Jilles. Laatst genoemde geeft de bal hard voor, die door alles en iedereen gemist word. Jilmer Dijktra stond echter klaar op randje 16 en schiet de bal net naast. Dit bleek helaas het laatste wapenfeit van WTOC, wat het geloof steeds meer kwijt raakte. Vooral nadat Berlikum in de 74e minuut de 0-2 aantekende.

Via een simpel combinatie is spits Ruben Eijzenga door de hele verdediging om vervolgens de keeper via een verdediger binnen te tikken. Meteen hierna en te korte terugspeel bal die door Jarco Kingma word afgerond omdat hij net iets eerder bij de bal is dan de keeper 0-3. Beide ploegen geloven het wel voor het laatste kwartier en erg gebeurd dus ook vrijwel niks meer. Een teleurstellende middag wederom voor WTOC. Volgende week de uitwedstrijd tegen Leovardia, die voor beide ploegen formaliteit is. Leovardia neemt de periode over van kampioen ’t Fean 58 en WTOC zal uitkomen in de nacompetitie voor lijfsbehoud in de 3e klasse.

• 00:00 - 19:00
  • 19:00 - 21:00