WTOC in topper langs VIOD · Foto('s): Jantsje Wiersma
  Jantsje Wiersma

WTOC in topper langs VIOD

dinsdag 29 maart 2016

WTOC heeft op een winderig sportpark ‘De Wygeast’ de topper tegen VIOD Driesum gewonnen. Na een 1-0 ruststand werd het uiteindelijk 2-1 voor de ploeg van trainer Oane Westra. VIOD werd het eerst gevaarlijk. Een schot van Nykle-Durk van der Valk ging via de prima keepende Geoffrie Hoiting naast.

Een nieuwe poging van Van der Valk werd eveneens een prooi voor Hoiting. Daarna nam WTOC de leiding: via Tedo de Bruin kwam de bal bij zijn broer Jaap de Bruin die het leer achter doelman Otte Visser werkte, 1-0. Na een half uur kreeg Nykle-Durk van der Valk een goede mogelijkheid maar de aanvaller strandde opnieuw op doelman Hoiting. De WTOC-doelman wist van geen wijken en tikte ook een schot van Erik van der Veen uit zijn doel.

In de tweede helft kreeg WTOC de betere kansen. De broers Tedo en Jaap de Bruin slaagden er in de beginfase niet in de 2-0 op het scorebord te zetten terwijl Sybren Bosma uit kansrijke positie naast knalde. VIOD gaf niet op maar Jelmer Visser kwam niet tot een schot en een poging van grote afstand van René van der Veen werd met moeite door doelman Hoiting over de lat getikt. Daarna breidde WTOC de score uit. Verdediger Taede van der Ploeg ging mee naar voren, kreeg een kans en scoorde beheerst, 2-0. Geoffrie Hoiting redde daarna nog eens bij pogingen van Erik van der Veen en Roelof van der Veen. Vlak voor tijd scoorde de ploeg uit Driesum toch nog via een kopbal van verdediger Jouke Sjoerdstra, 2-1. VIOD probeerde het daarna nog wel maar de tijd was tekort om nog langszij te komen.