WTOC trekt aan het kortste eind na doelpuntrijke wedstrijd · Foto('s): Jantsje Wiersma
  Jantsje Wiersma

WTOC trekt aan het kortste eind na doelpuntrijke wedstrijd

zondag 29 maart 2015

Zaterdagmiddag troffen WTOC en Minnertsga elkaar op sportpark De Wygeast in Oudwoude. Na twee totaal verschillende helften trokken de gasten uit Minnertsga met 3-4 de overwinning naar zich toe.

Eerste helft
Wederom stond er in Oudwoude een harde wind over het veld. Van verzorgd spel was weinig sprake. Toch was het WTOC dat de eerste helft het beste met de omstandigheden omging, al kwam het wel binnen een paar minuten op achterstand. Een vrije trap werd bij Minnertsga slim genomen en de spits tikte de bal, enigszins gelukkig, binnen (0-1). De thuisploeg herpakte zich snel en speelde het vervolg van de eerste helft veel op de helft van Minnertsga.

Bijna alle tweede ballen werden door de middenvelders van de thuisclub opgepikt en zodoende hield men druk op de achterhoede van Minnertsga. Dit resulteerde halverwege de eerste helft in de gelijkmaker. Na een slim passje van Jaap de Bruin op broer Tedo leverde laatstgenoemde een prima voorzet af op Berend Jan Prins die met zijn rechterbeen de keeper kansloos liet (1-1). Nog voor rust vertaalde de thuisclub het overwicht in een voorsprong. Ietwat gelukkig (of toch bewust) belandde de voorzet van Erik-Jan Dijkstra vanaf vijfentwintig meter perfect in de rechterbovenhoek (2-1).

Tweede helft
In de tweede helft begon WTOC nog aardig, er was meer balbezit maar grote kansen leverde het niet op. Door blessures moest het aan het begin van de tweede helft Heine de Bruin en keeper Geoffrie Hoiting wisselen. De organisatie was op dat moment even zoek en het ervaren team van de gasten maakte daar gebruik van. Eerst werd een spits bij een aanval van Minnertsga over het hoofd gezien en hij kon simpel de 2-2 aantekenen. Nog geen vijf minuten later werd een vrije trap door een Minnertsgaaster met het hoofd verlengd en de bal rolde in de goal (2-3). WTOC was het even helemaal kwijt en kon even later voor de vierde maal de gang naar het net maken.

Een van richting veranderde voorzet belandde op het hoofd van spits Van der Mossel en hij kon vogelvrij inkoppen (2-4). Zo stond in twintig minuten de hele wedstrijd op z’n kop. Tussen de drie doelpunten door kreeg Tedo de Bruin overigens nog een mooie kans om de gelijkmaker op het bord te zetten; helaas kwam hij een teenlengte te kort. Tien minuten voor het einde van de wedstrijd wist Berend Jan Prins met een puike één-twee de aansluitingstreffer te maken (3-4), waardoor de thuisclub de laatste tien minuten op zoek kon naar de gelijkmaker. Helaas viel deze niet meer, waardoor de thuisclub de wedstrijd verliezend afsloot. Na een uitstekende eerste helft en een zwakke fase in de tweede helft, waren de druiven voor WTOC zuur. Als je drie doelpunten maakt mag je een wedstrijd eigenlijk niet verliezen.

Volgende week
Over een week staat de derby tegen VIOD op het programma. De wedstrijd wordt gespeeld in Oudwoude en begint om 14:30 uur.

• 00:00 - 07:00
  • 07:00 - 09:00
  • 09:00 - 10:00
  • 10:00 - 16:00
  • 16:00 - 17:00
  • 17:00 - 18:00
  • 18:00 - 19:00
  • 19:00 - 21:00