Een zure nederlaag voor Harkema Opeinde · Foto('s):

Een zure nederlaag voor Harkema Opeinde

zondag 01 mei 2016

Harkema-Opeinde liet het zondagmiddag na zich veilig te spelen. Aan een halve kans had het bezoekende Mildam genoeg om de wedstrijd te beslissen. Daar de thuisploeg er zeker vijf uitgespeelde creëerde, kwam er met de 0-1 eindstand een score op het wedstrijdformulier die geheel niet conform de veldverhoudingen was.

De Harkemasters verschijnen al weken verre van compleet aan de aftrap. Voor Mildam-trainer Bloemhoff waren de zorgen niet anders. Twee veertigers completeerden de Mildammer defensie. Deze verdediging had het in de eerste helft bij tijd en wijle zwaar. Harkema-Opeinde dicteerde het spel, had zeker 75% balbezit en kreeg ook enkele prima kansen. De eerste ontstond in de zeventiende minuut. Met een boogbal zette Chris Hoeksma Wilbert Huitema alleen voor de keeper. De harde inzet van Huitema werd door goalie Peter Hoekstra met de benen onschadelijk gemaakt.

Een kwartier later was het Hille Postma die door Wesley de Vries op de vijandelijke keeper werd afgestuurd. De punter die Postma produceerde verdween net naast het doel. Kort hierna stond Postma aan de basis van de  volgende kansrijke Harkemaster aanval. Met een steekpass lanceerde hij Albert Veenstra, die op de rechterkant het doelgebied binnen sneed. Veenstra probeerde Wilbert Huitema te bereiken, die een leeg doel voor zich had. De pass kwam echter net achter spits Huitema, waardoor deze uitgelezen mogelijkheid in rook opging. De gasten wisten hier in aanvallend opzicht helemaal niets tegenover te zetten.

Dat was in de tweede helft aanvankelijk ook het geval. De thuisploeg had niet meer zo stevig de regie in handen zoals in de eerste helft, maar nog steeds leek het wachten op een doelpunt van de Harekieten. Deze had er in de 47e minuut moeten komen. Alex van der Tuin pikte een afgeslagen voorzet van Gerard Spinder op en deponeerde de bal bij de volledig vrijstaande Wilbert Huitema. Die had het vizier niet op scherp staan en schoot over. Toen Mildam voor de eerste keer gevaarlijk werd, waren er reeds 58 minuten verstreken. Harmen Wagenaar kapte zich vrij op de punt van het strafschopgebied en raakte met een snel dalend schot de bovenkant van de lat.

Dit was voor de groen-gelen het teken om opnieuw met alle kracht op zoek te gaan naar de voorsprong. Hille Postma schonk Wilbert Huitema in de 61e minuut een 100% kans om deze te bewerkstelligen. Huitema zocht het doel wederom te hoog. Toen Chris Hoeksma tien minuten later wel tussen de palen richtte, was het de prima keeper van Mildam – Peter Hoekstra – die de dropkick op fabuleuze wijze uit de kruising ranselde. Waar veel Harkema-aanhangers voor vreesden, gebeurde in de 81e minuut: Harkema de kansen, Mildam de goal. Een hoekschop van Michael de Vries werd maar half verwerkt door de Harkemaster defensie, op de doellijn was het Harmen Wagenaar die het speeltuig keihard in het dak van het doel ramde: 0-1.

Het was een treffer die als een mokerslag aankwam bij de keihard werkende thuisploeg. In het restant van de wedstrijd bleven de bezoekers redelijk eenvoudig overeind. Enkel Hille Postma was nog dichtbij een doelpunt, met een poging die het midden hield tussen een schot en een voorzet. Een zure nederlaag dus voor de Harkemasters, die zichzelf enkel kunnen verwijten dat er niet werd gescoord. Volgende week krijgt ‘De Heide’  bezoek van THOR, koploper van de derde periode. Zeker geen makkie dus, maar zo spelend als zondagmiddag hoeft de jonge ploeg van trainer Wierd Kuipers zeker niet te wanhopen.

• 00:00 - 17:00
  • 17:00 - 19:00
  • 19:00 - 20:00
  • 20:00 - 21:00
  • 21:00 - 00:00