Zwaagwesteinde komt tekort tegen de Leeuwarder Zwaluwen · Foto('s): Jelle v/d Wal
  Jelle v/d Wal

Zwaagwesteinde komt tekort tegen de Leeuwarder Zwaluwen

woensdag 27 augustus 2014

Zwaagwesteinde heeft dinsdagavond haar tweede bekerwedstrijd verloren. Tegen tweedeklasser Leeuwarder Zwaluwen werd een terechte 4-2 nederlaag geleden.

Vanaf de eerste minuut deelde de Zwaluwen de lakens uit. Het won de meeste duels en zette vroeg druk op Zwaagwesteinde, waardoor het Westereender balbezit vaak van korte duur was. Niet dat dit veel kansen opleverde, geen enkele zelfs, want eenmaal in de zone waar het moest gebeuren waren de Leeuwarders bijzonder onnauwkeurig. Toen het na 29 minuten wel lukte, was het ook direct raak. Ettiré Cadeau kreeg de bal via de kluts ietwat gelukkig mee, maar mocht vervolgens zo door het hart van de Westereender defensie lopen en de 1-0 laten aantekenen. Zwaagwesteinde kwam in de eerste helft niet verder dan een afgekeurd doelpunt van Wymer de Vries wegens buitenspel.

Na rust, met Jesse Rozendal voor de geblesseerde René Vellinga, ging Zwaagwesteinde 1 op 1 spelen om zo onder de druk van de Zwaluwen uit te komen. En de eerste minuten na rust lukte dit vrij aardig. Na 53 minuten kregen de gasten zowaar een kans. Doelman Klaas de Boer bokste een vrije trap van Jesse Rozendal vanaf de zijkant tegen het lichaam van Auke Westra, waarna de doelman het geluk had dat het leer precies weer in zijn handen viel. Een minuut later besliste de thuisploeg het duel. Thomas Helfferich kopte uit een vrije trap ongehinderd doch fraai raak: 2-0

De Zwaluwen namen weer het initiatief en vooral de buitenspelers Ettiré Cadeau en Ashley Constancia waren een plaag voor de Westereender verdediging en Constancia tekende na 67 minuten voor de 3-0 en miste vervolgens nog een grote kans op de 4-0. Invaller Jilt Venema gaf de score na 72 minuten een iets draaglijker aanzien, door een goeie actie en dito voorzet van Frans Kuipers tot doelpunt te promoveren: 3-1. Maar even later bracht Constancia de marge weer op 3. Hij omspeelde doelman Gerrit Daleman en schoot de 4-1 tegen de netten.

Na een goeie actie van Durk van der Wal kopte invaller Jan Visser nog de 4-2 op het scorebord en omdat doelman Daleman in de slotfase nog een aantal maal redding wist te brengen was dit ook de eindstand. Dankzij deze nederlaag lijkt een vervolg in het bekertoernooi hoogst onwaarschijnlijk. Aanstaande zaterdag wacht het laatste pouleduel. Tegenstander is Wolvega, aanvang 14.30 uur en de plaats van handeling is Sportpark “De Wieken”.

© Verslag: Ronald van Gennep

• 00:00 - 08:00
  • 08:00 - 09:00