VV Zwaagwesteinde verliest nipt van CVVO · Foto('s): Erik Visser
  Erik Visser

VV Zwaagwesteinde verliest nipt van CVVO

zondag 11 oktober 2015

VV Zwaagwesteinde heeft zaterdag in de zesde competitieronde haar vijfde nederlaag geleden. Tegen hekkensluiter CVVO werd nipt verloren: 1-2. Zwaagwesteinde begon erg onzeker aan de wedstrijd en met name in het eerste half uur kregen de gasten legio kansen om de score te openen. Niet dat CVVO hiervoor een vloeiende aanval op de mat hoefde te toveren, want Zwaagwesteinde hielp de gasten met een aantal blunders een eind op weg.

Eerst leverde Jochum Santema de bal in, om vervolgens bijna zijn eigen doelman te passeren. Vervolgens bracht doelman Johan Jan Kleefstra zijn eigen medespeler in moeilijkheden, maar Gerben Visser weigerde vrij voor de doelman te profiteren (naast) en Auke Westra kopte de bal te zacht terug naar Kleefstra, waarna Edzo Kloosterboer de bal over Kleefstra, maar helaas voor hem ook over het doel lobte. En toen Masai van der Weg het leer terug kopte naar Kleefstra, terwijl die juist uit kwam lopen om de bal te onderscheppen, leek CVVO toch echt te profiteren, maar de inzet van Gerben Visser was te zacht en zo kon Kleefstra de bal nog keren.

En na een half uur spelen hield Kleefstra Gerben Visser met een prima ingreep van de openingstreffer. Het wapenfeit van de thuisploeg was tot de 33ste minuut beperkt gebleven tot afstandsschoten van Thomas Hoekstra en Wymer de Vries, maar in die 33ste minuut kreeg men een behoorlijke kans. Na goed doorzetten van René Vellinga werd de inzet van Jan Visser bij de eerste paal echter nog net geblokt. Aan de overkant redde Kleefstra nog maar eens, ditmaal op een inzet van Martijn Romkema, maar in de 38ste minuut moest de doelman zich gewonnen geven.

Laatste man Jochum Santema miste de bal bij een onderschepping, waarna Lourens Visser alleen op Kleefstra af kon gaan. De buitenspeler schoot de bal in eerste instantie op de paal, maar in de rebound trof hij wel doel:0-1. Vlak voor rust kreeg Zwaagwesteinde nog een prima kans op de gelijkmaker. René Vellinga kopte de bal uit een vrije trap van Wytze Pilat echter net over.

Wederom ging de thuisploeg met een achterstand de rust in en deze werd na 51 minuten verdubbeld. Uit een vrije trap kopte Tjalling Postma de 0-2 binnen, niet het eerste tegendoelpunt uit een standaardsituatie dit seizoen. Bij de thuisploeg speelden de linies vervolgens veel te ver uit elkaar, maar CVVO weigerde mede dankzij goed keeperswerk van Kleefstra te profiteren. René Vellinga kreeg na een mooie pass van Ronaldo Jansen nog een prima kans, maar hij punterde via doelman Danny Burgers over.

CVVO had de volledige controle, maar een kwartier voor tijd ontstond er enige commotie. Eerst was het Martijn Romkema die na een zware tackle aan rood ontsnapte en aan de andere kant gold dit ook voor Wymer de Vries. Na wat geduw en getrek kwam er wat meer vuur bij de thuisploeg en na 80 minuten zowaar de aansluitingstreffer, toen René Vellinga na een vlot lopende aanval de assist van invaller Harry van der Veen afrondde: 1-2

De gastheren gingen nu alles of niets spelen en hier hadden de gasten het best lastig mee. Er ontstonden enige gevaarlijke situaties voor het doel van Burgers, maar tot echt uitgespeelde kansen kwam Zwaagwesteinde niet en na 5 minuten blessuretijd floot arbiter Van Eijden voor het einde en stond de thuisploeg opnieuw met lege handen. Volgende week wacht de uitwedstrijd tegen VVI. Aanvang in Idskenhuizen is 14:30 uur.

© Verslag: Ronald van Gennep