Zwaar bevochten overwinning VV Ternaard · Foto('s): Bote Sape Schoorstra
  Bote Sape Schoorstra

Zwaar bevochten overwinning VV Ternaard

dinsdag 05 april 2016

Zaterdagmiddag kwam de nummer laatst, Suawoude op bezoek. VV Ternaard stond vandaag maar voor 1 doel op het veld, namelijk winnen. De 3 punten moest toch gepakt worden. Maar dat zou niet vanzelf gaan. VV Ternaard heeft het altijd lastig tegen laag geklasseerde clubs. Trainer Henk de Boer miste vandaag de zieke Roel Hoekstra en keeper Bert Bakker die herstellende is van een knie blessure.

Meteen vanaf het eerste moment is het Ternaard die de aanval zoekt. En meteen duidelijk is dan ook dat Suawoude gaat loeren op de counter. In de eerste helft dan ook enkele kansen voor Ternaard. Arnold Kingma kopt na een prima voorzet van Teake Jan Keegstra hoog over  en enkele minuten later trapt Arnold de bal ver naast ondanks dat hij in een kansrijke positie staat. Zo blijft het lang 0-0. Ternaard doet er alles aan om zo snel mogelijk een doelpunt te maken. Een prima corner van Jacob van der Veen wordt hard ingekopt door Wietse Sipma. maar een redding van de keeper van Suawoude doet voorkomen dat Ternaard op voorsprong komt. Maar dan toch in de 31ste minuut de voorsprong voor Ternaard . Een vrije trap vanaf rechts wordt door Jacob van der Veen ingedraaid en omdat niemand de bal raakt gaat de bal via de binnenkant van de paal in het net. Ternaard komt dan ook meer dan verdiend op een 1-0 voorsprong. Keeper Anne Hellinga moest zich een paar maal strekken voor rust, een afgeslagen corner werd prima ingeschoten maar net zo goed gepakt.

Na rust moet om tactische reden Janco Postma douchen, daardoor kan Wytse een linie zakken en word David de Vries gebracht voor meer snelheid op de vleugels. Want de 2-0 en de 3-0 moet snel vallen zodat de wedstrijd gespeeld zou kunnen zijn. Maar niets was minder waar. In een slechte tweede helft is er weinig genieten, zowel de spelers maar ook scheidsrechter Vellinga uit Menaldum gaan er in mee. De eerste helft werd er nog prima gefloten door scheidsrechter Vellinga, maar de 2e helft leek het er toch op dat Suawoude even geholpen moest worden. Vv. Ternaard krijgt in de 2e helft, 2 100% kansen. Na goed voorbereiden van captain Gosse Reinder Kingma, moet Taeke Jan de bal in het lege goal kunnen schieten, maar zijn bal beland op de paal. In de rebound schiet Jacob de bal hoog over. Vv Ternaard komt daarna nog in een lastige laatste 15 minuten te zitten. Suawoude krijgt de kansen, een van richting verander schot gaat maar rakelings naast en ook de goede voorzetten vanaf de zijkant worden niet goed benut. Net voor het einde van de wedstrijd mag Jurjen Sipma nog even invallen.

Jacob mag ook de kleedkamer opzoeken. In de laatste 5 minuten gebeurd er niks meer. Vv. Ternaard wint, met moeite. Heel veel moeite. Uiteindelijk toch nog een fantastische zaterdag ondanks de bar slechte wedstrijd die voor menig supporter niet om aan was te gluren. Koploper Franeker verspeeld 2 punten waardoor vv Ternaard op 1 punt van de koploper komt. De rest van de concurrenten verloren ook allemaal punten. Volgende week misschien wel de belangrijkste wedstrijd van dit seizoen. Mocht er bij vv Holwerd gewonnen worden dan word Holwerd de nummer 3, met nog 3 wedstrijden te gaan op 7 punten gezet. Een belangrijke week voor de boys van Henk de Boer. Er zal deze week pittig en goed moeten worden getraind om de boys scherp op het veld te laten verschijnen as zaterdag!

• 00:00 - 17:00
  • 17:00 - 19:00
  • 19:00 - 20:00
  • 20:00 - 21:00
  • 21:00 - 00:00