Zwaar bevochten zege Leeuwarder Zwaluwen op SC Veenwouden · Foto('s):

Zwaar bevochten zege Leeuwarder Zwaluwen op SC Veenwouden

zondag 22 april 2018

SC Veenwouden was zaterdag dicht bij een stunt maar in de slotfase ging het opnieuw mis voor SCV. In een gelijk opgaand duel bood SCV de koploper uitstekend partij en toonde het te geloven in een goed resultaat. Het viel dan ook niet af te lezen aan het spel dat hier de koploper tegen de nummer voorlaatst speelde. Na tien minuten nam SCV brutaal de leiding toen Ygram Vrieling een voorzet van Rinse Procee afrondde:0-1.

De thuisclub was na 25 minuten dicht bij de gelijkmaker toen Jaring Wouterlood van Doesburg vrij voor de keeper opdook maar doelman van der Mark wist met de voet redding te brengen. Het was dezelfde speler die even later met wat geluk voor de gelijkmaker zorgde toen zijn schot via de voet van Nivard Vrieling over de keeper caramboleerde:1-1 Rinse Procee (SCV) liet een prima schot dat net over ging. Net voor de rust voorkwam doelman van der Mark de 2-1 toen hij Jeton Musliu met de voet van scoren af hield. Vlak na rust was het opnieuw Musliu die doorbrak en opnieuw voorkwam de doelman een treffer.

De thuisclub zag daarna Jaring Wouterlood van Doesburg uit een voorzet van Robbin Kleefstra over koppen terwijl doelman van der Mark Jelmer Smit zijn poging tot corner verwerkte. SCV kreeg daarna in de counter drie goede mogelijkheden. De doorgebroken Luc va der Kooi schoot vrij voor de keeper net naast, Hessel Ellens mikte uit een voorzet van Rinse Procee net langs de verkeerde kant van de paal en Ygram Vrieling zag zijn lob over het lege doel verdwijnen. In de 80e minuut nam de thuisclub de leiding toen de ongedekte staande Selwin de Vries raak kopte uit een vrije trap van Michael Grendel.

In de laatste seconden van de blessuretijd werd het ook nog 3-1 toen doelman van der Mark de bal pardoes in de voeten van Robbin Kleefstra speelde die de bal simpel in het lege doel kon schieten. Door dit resultaat en de winst van VVI lijkt nacompetitievoetbal het hoogst haalbare voor SCV. Het spel biedt echter goede hoop voor de toekomst.

• 00:00 - 19:00
  • 19:00 - 21:00