5 tips voor het inrichten van je horecazaak
DOKKUM – Wil je binnenkort de deuren openen van je nieuwe horecazaak? Of is je huidige zaak toe aan een nieuwe inrichting? Dan zijn er opties te over om uit te kiezen. Gelukkig helpen wij je met deze tips graag een handje met het maken van de juiste keuzes.
DOKKUM – Wil je binnenkort de deuren openen van je nieuwe horecazaak? Of is je huidige zaak toe aan een nieuwe inrichting? Dan zijn er opties te over om uit te kiezen. Gelukkig helpen wij je met deze tips graag een handje met het maken van de juiste keuzes.
Tip 1: Bedenk een goede indeling
Je zaak moet beschikken over een goede en overzichtelijke indeling. Dit is niet alleen fijn voor je gasten, maar ook voor je werknemers. Het zorgt er namelijk voor dat zij overal makkelijk bij kunnen, snel uit de voeten kunnen en elkaar niet in de weg lopen. Bedenk dus goed of het voor de gast comfortabel is en je werknemers alles makkelijk bij de hand hebben. Bij Horeca-meubilair kunnen ze je helpen.
Tip 2: Kies een stijl
Als je eenmaal weet waar je alles wilt hebben staan, is het zaak om te bekijken welke stijl het beste bij jouw onderneming én doelgroep past. Heb je bijvoorbeeld een grand café? Dan heb je wellicht meer interesse in een stoere, industriële stijl. Maar een broodjeszaak wil wellicht een iets lichtere stijl. Het is hierbij ook goed om te bedenken waar je gasten behoefte aan hebben. Komen ze voornamelijk overdag? Dan is wellicht een lichtere omgeving wel fijn. Met behulp van de juiste horeca stoelen kun je hier al heel wat invloed op uitoefenen.
Tip 3: Bedenk welke kleuren je wilt gebruiken
Bij het opstellen van een concept weet je vast al welke kleuren je wilt gebruiken. Blijf hier ook bij, want het kan zomaar gebeuren dat je ineens afwijkt van de originele gekozen kleuren. Als je zo dicht mogelijk bij je kleurenschema blijft, dan zal je inrichting er een stuk rustiger uitzien. Als je kiest voor te veel uiteenlopende felle kleuren, kunnen gasten zich onrustig voelen en dat is het laatste wat je wilt in je zaak.
Tip 4: Maak het af met decoratie
Zodra je hebt bepaald welke stijl het beste werkt voor jouw zaak, dan is er niks fijners om de puntjes op de i te zetten met de juiste decoratie. Ook hierbij houd je rekening met de huisstijl en je doelgroep. Bedenk dus bijvoorbeeld of je gaat voor kleine subtiele lampjes, of juist een grote hanglamp?
Tip 5: Ga mee met trends
Wees op de hoogte van de laatste trends. Je bent als horecaondernemer natuurlijk druk met 1000 en 1 dingen, maar het is wel belangrijk om met je nieuwe inrichting in te spelen op de nieuwste trends. Hierdoor voelen je gasten zich sneller thuis in je zaak en zijn dus ook geneigd om sneller terug te komen.
Dit is een reclame: deze tekst is niet geschreven door de RTV NOF redactie.Stuur je tip, video of foto's naar:
0511-441202 of nieuws@rtvnof.nl.