Afgang Geel Wit tegen SC Franeker · Foto('s):

Afgang Geel Wit tegen SC Franeker

zondag 13 april 2014

Geel Wit beleefde zondag een totale afgang tegen SC Franeker. Franeker won met 6-0 en stelde daarmee de aanstaande degradatie nog even uit. Geel Wit loopt nog altijd het risico om degradatiewedstrijden te moeten spelen. De Amelanders begonnen redelijk aan de wedstrijd. Dat leverde een kans op voor Jurjen Metz, maar hij schoot hoog over. Daarna nam de thuisclub het initiatief over en speelde Geel Wit volledig van de mat. Binnen zes minuten stond het 3-0. In de achttiende minuut scoorde Jan van Duijn de openingstreffer, die van een meter of twintig beheerst binnen schoot.

Twee minuten later trof Wiebe van der Meer doel van nog grotere afstand en weer vier minuten later schoot Sander Hoekstra, ook al met een afstandsschot, de 3-0 binnen. Daar bleef het niet bij, want in de 36-ste minuut maakte Mart Kuperus er 4-0 van. ,,We speelden uiterst zwak, we verloren duels en dekten te ruim’’, oordeelde trainer Kees Slotemaker. Hij stuurde in de tweede helft Mark Molenaar mee naar voren, maar het beoogde succes bleef uit. Geel Wit wist zich geen enkele kans te creëren. Met de achterin geboden ruimte wist Franeker wel raad. In de 75-ste minuut maakte Jan van Duijn de 5-0 en in de slotminuut bracht hij ook de 6-0 op zijn naam.

Opstelling Geel Wit: Pieter Smit; Klaas Kolk, Bjorn Wijnberg (Johan Kolk), Mark Molenaar, Theodoor Molenaar; Lukas Mollema (Jan Ytsma), Maurits Metz (Dennis Akkerman), Kayan Kiewiet; Bente Bonthuis, Hein Mosterman, Jurjen Metz.

• 00:00 - 17:00
  • 17:00 - 18:00
  • 18:00 - 19:00
  • 19:00 - 20:00
  • 20:00 - 21:00
  • 21:00 - 00:00