Albert de Hoop draagt ambtsketen over · Foto('s): Eigen foto
  Eigen foto

Albert de Hoop draagt ambtsketen over

dinsdag 26 juni 2018

Maandag 25 juni leidde burgemeester Albert de Hoop zijn laatste raadsvergadering. Op 1 juli neemt hij afscheid als burgemeester van Ameland, na een termijn van twaalf jaar. In een bijzondere raadsvergadering droeg De Hoop zijn ambtsketen symbolisch over aan locoburgemeester Theo Faber. De voorzittershamer overhandigde hij aan Piet IJnsen, het langstzittende raadslid.

De fractievoorzitters spraken lovende woorden over de betekenis van Albert de Hoop voor Ameland. Zij riepen in herinnering hoe De Hoop zich met visie en vasthoudendheid sterk maakte voor een zelfstandig eilandbestuur en voor de positie van de Waddeneilanden in het algemeen. De scheidend burgemeester kreeg ook veel lof voor de voortvarendheid waarmee hij een duurzame ambitie voor Ameland ontwikkelde en deze omzette in concrete acties.

In zijn afsluitende speech gaf Albert de Hoop aan dat hij hoopte dat hij Ameland goed heeft kunnen dienen. Hij sprak met liefde over het eiland dat hem en zijn vrouw dierbaar is geworden: “Ameland zit diep in ons hart”. Ook stond hij stil bij het onverwachte overlijden van zijn vrouw Ingrid, eind vorig jaar. Hij had samen met haar plannen gemaakt voor de toekomst en staat nu voor de opgave alleen zijn leven vorm te geven. Hij riep de eilanders op tot eensgezindheid. “Het gaat om het grotere algemene belang. Over kleine zaken mag je het met elkaar oneens zijn, maar over wat echt belangrijk is moet je elkaar altijd zien te vinden.”

Op vrijdag 6 juli neemt Albert de Hoop écht afscheid. Van 15.00 tot 19.00 uur is er voor een ieder in De Piraat in Nes de gelegenheid om Albert de Hoop de hand te schudden.

Nieuwe wethouder
In de reguliere raadsvergadering werd Ellen Bruins Slot (PvdA) benoemd tot wethouder en nam waarnemend wethouder Joop Lodewijks afscheid. De fracties bedankten Lodewijks voor zijn inzet in de afgelopen maanden. Ellen Bruins Slot was eerder wethouder in de gemeente Tytsjerksteradiel. Zij neemt zitting in het Amelandse college naast wethouder Theo Faber (AmelandEén) en de nog te benoemen waarnemend burgemeester.

Vandaag op de radio

 • 00:00 - 07:00
  Hollandse Nacht
  Nonstop de beste Nederlandstalige muziek.
 • 07:00 - 08:00
  RTV NOF Nonstop
  Nonstop de lekkerste muziek van nu en toen op jouw streekomroep!
 • 08:00 - 09:00
  Goed gestemd
  Geestelijk kinderprogramma.
 • 09:00 - 11:00
  Kerkdienst
  Iedere zondagochtend kunt u luisteren naar een kerkdienst uit onze regio.
 • 11:00 - 14:00
  Weekend Nieuwsshow
  Luchtig lunchprogramma, waarin nieuws en actualiteiten op een toegankelijke manier worden besproken.
 • 14:00 - 16:00
  B en W Show
  B en W Show
 • 16:00 - 18:00
  RTV NOF Nonstop
  Nonstop de lekkerste muziek van nu en toen op jouw streekomroep!
 • 18:00 - 20:00
  Tobias Post
  Tobias Post vult de zondagavond tussen 18:00 en 20:00 op RTV NOF. In het radioprogramma zal hij het weekend goed afsluiten met de nieuwste muziek, muziek uit de regio en nieuw, onbekend talent!
 • 20:00 - 22:00
  RTV Metalcafé
  RTV Metalcaf elke zondagavond 20-22 uur op je radio!
 • 22:00 - 00:00
  RTV NOF Nonstop
  Nonstop de lekkerste muziek van nu en toen op jouw streekomroep!
© 1989 - 2020 RTVNOF · · Regio · Historie · Sport · Ondernemend · Agenda · Uitzending gemist · Contact