AUDIO: Zwembad De Wetterstins in Burgum blij weer open te zijn · Foto('s): Omrop Fryslân | Jantine Weidenaar
  Omrop Fryslân | Jantine Weidenaar

AUDIO: Zwembad De Wetterstins in Burgum blij weer open te zijn

donderdag 19 november 2020

BURGUM – Bij zwembad De Wetterstins in Burgum zijn ze opgetogen: want ze mogen weer open. Mensen konden woensdag al reserveren en het was meteen druk met telefoontjes, schrijft Omrop Fryslân. “Het is top om weer open te zijn. Voor ons als personeel, maar ook voor de klanten. Vooral omdat we de sluiting deze keer niet echt zagen aankomen. Dus dan is het extra mooi dat we weer open mogen en dat er geen verlenging komt”, zegt zweminstructeur Henny Bouius.

Er stonden donderdagochtend vroeg al mensen in de rij voor het zwembad. “We hadden natuurlijk twee weken geen bezoekers. Maar daarvoor hadden we maximaal twaalf per halfuur. Dus het komt nu weer wat op gang,” zegt Bouius. Hij vertelt dat de maatregel om de zwembaden te sluiten wel als een verrassing kwam. Eerder dit jaar moesten ze ook dicht, maar toen zagen ze het wel aankomen. Nu zorgde het ook voor verwarring. “Eest leek het er op dat de zwemlessen wel doorgingen, daarna mocht het weer niet. Toen kregen we veel reacties en vragen. Het moeilijke is dat wij het antwoord niet kunnen geven, wij bepalen de regels niet. Dus die dagen waren hectisch, met name de communicatie naar buiten toe.”

Naast het zwembad ligt een sporthal, en daar mochten kinderen nog wel sporten. “Dat is wel frustrerend: 50 meter verderop zijn de basisschoolkinderen aan het sporten in de sporthal. De scholen die langskomen en anders schoolzwemmen zouden hebben, zeggen ook: waarom is dit? Hoe kan dit nu? Maar ik denk dat ze nu weer blij zijn.”

Het personeel heeft de afgelopen weken gebruikt om extra te poetsen en de machinekamer op orde te brengen. “Toen bekend werd dat we dicht moesten hebben we meteen een bijeenkomst gehad. We hebben het lesplan doorgenomen om elkaar scherp te houden en we hebben in de tussentijd onderhoud verricht. Maar dat houdt op een gegeven moment ook op. Je wilt gewoon aan het bad staan en lesgeven. Schoonmaken hoort erbij, maar dat wil je geen twee weken lang doen”, zegt Bouius.

Verslaggever Jantine Weidenaar (Omrop Fryslân) dook het water in bij de Wetterstins 

Auteur: Redactie RTVNOF
Heb jij nieuws of een opmerking? Stuur de redactie een WhatsApp.
Stuur je tip, video of foto's naar:
  0511-441202 of   tip@rtvnof.nl.

VANDAAG OP DE RADIO

107.0 - 107.3 - 105.8 FM
 • 00:00 - 18:00
  RTV NOF Nonstop
  Nonstop de lekkerste muziek van nu en toen op jouw streekomroep!
 • 18:00 - 19:00
  Goed gestemd
  Geestelijk kinderprogramma.
 • 19:00 - 21:00
  Gospel Time
  Gospelmuziek uit Noordoost-Friesland, maar ook van ver daarbuiten.
 • 21:00 - 22:00
  Geloven & Beleven
  Wekelijks ontvangen we een gast met wie gesproken over het geloof. In het gesprek wordt gesproken over persoonlijke ervaringen en de rol van het geloof in het leven van de gast.
 • 22:00 - 00:00
  RTV NOF Nonstop
  Nonstop de lekkerste muziek van nu en toen op jouw streekomroep!

VANDAAG OP DE RADIO

105.0 - 107.8 FM
© 1989 - 2023 RTVNOF · Contact · Tip de redactie · Ingezonden brieven · Disclaimer · Privacy Statement RTV NOF · Vrijwilliger worden? · Externe Radio