Be Quick Dokkum in slotfase langs SC Stiens · Foto('s): Lammert Damsma
  Lammert Damsma

Be Quick Dokkum in slotfase langs SC Stiens

zaterdag 12 oktober 2019

Het was lang 1-1 in Dokkum, maar in de slotfase pakte Be Quick met twee schitterende doelpunten alsnog de volle winst. Be Quick consolideerde de tweede plaats en de gasten stonden weer met beide benen ‘op het gras’ na de fantastische 9-1 zege tegen Kollum.

Al in de tweede minuut zag Be Quick tegen een achterstand aan. Stefan de Vries kopte de 0-1 over de doellijn. De thuisclub leek nog niet helemaal wakker. Be Quick herstelde zich echter snel en nam het initiatief over met o.a. veel balbezit en ook druk naar voren.

Een prachtige voorzet van Nick Keekstra werd bijna ingeschoten door Rindert Ykema, maar keeper Evert van Schepen bracht redding. Na een half uur viel de dik verdiende gelijkmaker. Rudolf Banga was zijn tegenstander te snel af en zijn uitstekende voorzet werd prachtig binnen geschoten door Frits Veenema, 1-1. Kort daarna kreeg Ykema een mooie kans, maar hij miste in de afwerking.

Na de rust kwam Be Quick goed uit de kleedkamer, maar dat duurde niet erg lang. Stiens nam het initiatiefover en de thuisclub werd teruggedrongen. Bij een aanval van Be Quick kreeg Banga een fraaie kans, maar hij wachtte net iets te lang.Stiens bleef aandringen en de solide verdedigende Ivan Draijer wist met eenfraai uitgevoerde tackle dreigend gevaar tevoorkomen. Stiens kreeg één zeerriante kans op een voorsprong, maar Ate Ruisch schoot vanaf links voorlangs.

Tien minuten voor het einde werd Be Quick aanvaller Veenemaprachtig aangespeeld met een diepe bal achter de verdediging, maar zijn mooie lob kon nog net onschadelijk worden gemaakt door de keeper. Jordi van der Weg kopte over de lat en het steeds sterker wordendeBe Quick voelde dat er meer in zat dan een puntendeling.Vier minuten voor het einde haalde Banga de achterlijn en zijn voorzet op maat bereikte de inkomende Gert Jan Koopmans, die uit een soort halve draai prachtig raak schoot, 2-1. Frits Veenema bekroonde kort daarna zijn prima wedstrijd met een ‘beauty’.

De bal, uit de voorzet van aanvoerder Piet Raap,werd door de aanvallerin een keer op de slof genomen en keeper Van Schepen was volstrekt kansloos, 3-1. Zo eindigde de wedstrijd, onder prima leiding van scheidsrechter Robin Brinkman,in een 3-1 winst voor de thuisclub. Zaterdag speelt Be Quick in en tegen Joure.

© Verslag: Meindert van der Schaaf

• 00:00 - 07:00
  • 07:00 - 08:00
  • 08:00 - 10:00
  • 10:00 - 12:00
  • 12:00 - 14:00
  • 14:00 - 18:00
  • 18:00 - 20:00