Be Quick Dokkum in slotfase onderuit in Balk · Foto('s): Lammert Damsma
  Lammert Damsma

Be Quick Dokkum in slotfase onderuit in Balk

zondag 17 februari 2019

Tot tien minuten voor het einde leek het er op dat de wedstrijd doelpuntloos zou eindigen. In een matige wedstrijd maakten beide teams geen echte aanspraak op de overwinning. In de slotfase pakten de mannen van Dick Sangers (volgend jaar trainer van Be Quick!) alsnog de volle winst.

De eerste helft bood vrijwel geen hoogtepunten. Er werden van beide kanten geen uitgespeelde kansen gecreëerd. Balk was nog het dichtst bij een doelpunt. Na een aanval via de linkerkant kreeg Johannes Altema een kansje vanuit een moeilijke hoek, maar hij raakte de bal verkeerd.

Na de rust was het eveneens een vlakke wedstrijd met weinig opvallende momenten. Ynte Koopal kreeg nog een kopkans namens Be Quick, maar de bal kon worden gepakt door keeper Hessel Altenburg. Twintig minuten voor het einde kwam Balk door op rechts, maar de aanvaller van de thuisclub speelde de bal net iets te ver voor zich uit en kwam in botsing met Be Quick keeper Eelke Kooistra. Kooistra moest enkele minuten later de strijd opgeven en werd vervangen door Rutger Atema. Kort daarna moest ook Be Quick aanvoerder Piet Raap worden vervangen vanwege een blessure.

De laatste tien minuten braken aan en die werden voor Be Quick fataal. De thuisclub begon aan te dringen en na een aanval over links, waar de Be Quick verdediger er niet goed uit zag, kwam een voorzet die werd afgerond door Bauke Lyklema, 1-0. Be Quick ging nog wel voor een punt, maar zag kort voor tijd Marnix Zeldenrust de 2-0 aantekenen. Een zware teleurstelling voor het team van Henk Konings, dat minimaal een punt aan deze wedstrijd had moeten overhouden.

Zaterdag speelt Be Quick in Bedum. Dat wordt een wedstrijd tussen teams, die met een gelijk aantal punten in de staart van de ranglijst bivakkeren. Be Quick rekent weer op de steun van de trouwe supporters. Veel clubs zitten qua punten vlak bij elkaar en dat houdt de competitie razend spannend.

© Verslag: Meindert van der Schaaf

• 00:00 - 17:00
  • 17:00 - 18:00
  • 18:00 - 19:00
  • 19:00 - 20:00
  • 20:00 - 21:00
  • 21:00 - 00:00