Be Quick Dokkum pakt drie punten van kampioen VV Buitenpost · Foto('s): Lammert Damsma
  Lammert Damsma

Be Quick Dokkum pakt drie punten van kampioen VV Buitenpost

zaterdag 12 mei 2018

Opnieuw een hele knappe uitoverwinning voor de Dokkumers. Na de winst in Leek werden nu de punten meegenomen in Buitenpost. In een doelpuntrijke wedstrijd trok Be Quick aan het langste eind met een 3-4 overwinning. Voor VV Buitenpost betekende dit de tweede nederlaag in de competitie en Be Quick stijgt met deze winst naar de elfde plaats op de ranglijst.

In een zomers Buitenpost kreeg de thuisclub de eerste twee kansen. Rudmer Loonstra schoot naast en Martijn Douma kwam koppend net iets te kort. Halverwege de eerste helft kwam Rudolf Banga op rechts vrij door en zijn uitstekende voorzet werd fraai ingekopt door Richard Kempenaar. Een paar minuten laten was het al 0-2. De opnieuw sterk spelende vleugelverdediger Aron Beintema onderschepte de bal uit een aanval van Buitenpost en na een snelle dribbel bereikte hij, met veel overzicht, de vrijlopende Aldert Hietkamp, die vervolgens beheerst raak schoot. Het geschrokken Buitenpost, dat vooral in de beginfase een matte indruk maakte, kwam nog voor rust op gelijke hoogte.

Eerst was het Rolf Dijk die knap profiteerde van een onderuit glijdende Ynte Koopal en op slag van rust scoorde Rudmer Loonstra, koppend bij de tweede paal, de 2-2 binnen. Na de rust was Buitenpost direct gevaarlijk, maar de voorzet vanaf links werd niet afgerond. Be Quick kreeg een tweetal hoekschoppen en uit de tweede, genomen door Richard Kempenaar, scoorde Folkert van Dongera koppend bij de eerste paal, 2-3. Be Quick kreeg daarna opnieuw een paar hoekschoppen op rij, werd weer gevaarlijk, maar nu bleef een treffer achterwege. Ruim een kwartier voor het einde kwam de thuisclub toch weer langszij. Be Quick was verdedigend even niet goed bij de les en Jorrit Terpstra was attent, 3-3. De wedstrijd was weer volledig in evenwicht. De uiteindelijk winnende treffer liet echter niet meer lang op zich wachten. Op links kreeg Janco Wiersma de bal. De aanvaller, na een lange afwezigheid vanwege een blessure, speelde Rudolf Banga aan op de rand van de zestien. Banga speelde zich heel goed vrij en liet keeper Kevin van der Meulen volslagen kansloos met een harde knal hoog in het net, 3-4.

Be Quick behield hierna de controle en bij Buitenpost miste het heilige vuur voor een slotoffensief. In de laatste minuten kopte Be Quick invaller Frits Veenema nog net naast en kreeg Piet Raap nog een kans op de 3-5. Het bleef echter bij 3-4 en de drie dure punten gingen mee naar Dokkum. Be Quick speelt komende zaterdag tegen een directe concurrent en nummer tien van de ranglijst Noordscheschut. Opnieuw een echte voetbalkraker. Met de onmisbare steun van de vele supporters wordt het vast weer een prachtig voetbalgevecht op het Tolhuispark. De competitie blijft uitermate spannend.

(C) Verslag: Meindert van der Schaaf

• 00:00 - 19:00
  • 19:00 - 21:00