VIDEO: Honderddrieëntwintig helden doken het koude Lauwersmeer in

Maandag 01-01-2018
LAUWERSOOG - Op maandag 1 januari 2018 – Bij Beleef Lauwersoog is het nieuwe jaar gestart met de traditionele Nieuwjaarsduik. Dit jaar voor de eerste keer in samenwerking met Unox. Maar liefst 123 helden trotseerden de winterse kou om met z’n allen het water van het Lauwersmeer in te duiken.

De organisatie van de nieuwjaarsduik is blij verrast met de grote opkomst. ‘’We hadden op maximaal 50 personen gerekend maar uiteindelijk was het meer dan het dubbele’’ aldus de organisatie. Het was een gezellig samenzijn van familie- en vriendengroepen die vooraf verzamelden bij Restaurant het Booze Wijf. De duikers werden voorzien van de traditionele oranje Unox muts en de nodige veiligheidsvoorschriften. Daarna vertrok het grote gezelschap richting het strand waar een warming-up sessie plaats vond onder leiding van bootcamp instructeur Chris van Reeken.

Toen iedereen goed opgewarmd was is het grote gezelschap tegelijk het koude water in gerend. Na afloop stond er voor alle deelnemers uiteraard een kom warme Unox snert klaar en was er gezellige livemuziek van het duo Bakker & Niehaus. De duik is goed en veilig verlopen mede dankzij de aanwezigheid van de KNRM en het Rode Kruis.

Voor volgend jaar is het de ambitie van de organisatie om het dubbele aantal deelnemers mee te laten doen, het Lauwersmeer is groot genoeg voor nog meer enthousiaste duikers. En bij Beleef Lauwersoog zijn alle middelen en mogelijkheden aanwezig om dat te bereiken, de organisatie maakt haar borst alvast nat voor 2019.

terug naar overzicht
Bij Beleef Lauwersoog zijn 123 helden het koude Lauwersmeer in gedokenBij Beleef Lauwersoog zijn 123 helden het koude Lauwersmeer in gedokenBij Beleef Lauwersoog zijn 123 helden het koude Lauwersmeer in gedoken
© Foto's: Eigen foto's


Vandaag op de radio

00:00-18:00 | RTV NOF Nonstop
18:00-19:00 | Lytse klankjes
19:00-21:00 | Gospel Time
21:00-22:00 | Geloven & Beleven
22:00-23:00 | Harteklanken (Herh.)
23:00-00:00 | RTV NOF Nonstop
Klik hier voor programma- informatie