Bonifatiuscup voor jeugdteams groeit door

Zondag 06-01-2019
DOKKUM - Er wordt in Dokkum hard gewerkt aan de voorbereidingen van de vierde editie van de internationale Bonifatiuscup. Op donderdag 30 mei (Hemelvaartsdag) en vrijdag 31 mei 2019 is het Tolhuispark in Dokkum het toneel voor U13 en U15 voetbalteams uit de regio, elders uit Nederland en het buitenland. Na de succesvolle start van het jeugdtoernooi in 2016 heeft het evenement zich goed doorontwikkeld. De tweedaagse Bonifatiuscup is een samenwerking tussen CSV Be Quick Dokkum en VV Dokkum.

Sjoerd Radersma van het organisatieteam is trots: “Onze werkwijze is dat we de jeugd en ook de aanhang die meekomt twee fantastische dagen vol voetbalbeleving willen geven. Dat staat voorop. Voor ons is dat de beste manier om te zorgen dat je dit als verenigingen kunt blijven doen. Het geeft energie, aan deelnemers maar ook voor ons als organisatie. Als we gaan groeien doen we dat stap voor stap. Dat doen we nu na drie edities voor de eerste keer, ook omdat we de faciliteiten daar nu voor hebben in het Tolhuispark.” In 2019 wordt voor het eerst een stap gezet in het aantal deelnemers. Waren er vorig jaar nog 24 teams, bij de komende editie zijn er 32 teams aanwezig in de Bonifatiusstad. Zowel bij de categorie U13 als U15 zijn zestien teams vertegenwoordigd. Jan Ede-Brijker zit namens VV Dokkum al vier jaar in het organisatieteam: “Het loopt dit jaar sneller met de aanmeldingen. We zitten bijna vol, er is voor beide categorieën nog ruimte voor een paar teams. Je ziet toch dat de bekendheid van het toernooi langzaam groeit. En veel teams en clubs van eerdere edities komen terug.”

Het toernooiprogramma is opgezet volgens een WK-schema bestaande uit poulewedstrijden en knock out rondes. Er is daarnaast een penaltycontest, een opening en huldiging met veel ‘extra’s’ en onder meer een gezamenlijk diner en een avondactiviteit voor alle teams. De meeste teams overnachten in sporthal De Doelstien. Ook is er wederom bij de komende editie een avondactiviteit voor meereizende staf, ouders en supporters, zodat deze groep ook kennismaakt met Dokkum en de regio. CJVV uit Amersfoort en Sportlust’46 uit Woerden zijn clubs die voor de vierde keer naar Dokkum komen. Bon Boys, de enige club in Nederland die vernoemd is naar Bonifatius, komt voor de derde deelname. En ook in 2019 zullen er uiteraard teams vanuit de zustersteden Crediton (Engeland) en Fulda (Duitsland) deelnemen. In Fulda staan inmiddels twee Bonifatiuscups in de prijzenkast. JFV Borussia Fulda (U15) en JFV Viktoria Fulda (U13) waren de eerste winnaars van de Bonifatiuscup in 2016. Vorig jaar was Be Quick Dokkum bij beide leeftijdstijdcategorieën de sterkste. Op 31 mei om 16.00 uur weten we welke teams met de felbegeerde Bonifatiuscup 2019 aan de haal gaan.

terug naar overzicht

© Foto's: Lammert Damsma


Vandaag op de radio

00:00-18:00 | RTV NOF Nonstop
18:00-19:00 | Goed gestemd
19:00-21:00 | Leafde foar muzyk
21:00-23:00 | De Smachtwacht
23:00-00:00 | RTV NOF Nonstop
Klik hier voor programma- informatie