Burgum breidt uit met nieuwbouwplan ‘Mooi Burgum’ · Foto('s): Gemeente Tytsjerksteradiel
  Gemeente Tytsjerksteradiel

Burgum breidt uit met nieuwbouwplan ‘Mooi Burgum’

donderdag 13 juli 2023

BURGUM – Afgelopen woensdag hebben Bint Planontwikkeling en de Gemeente Tytsjerksteradiel de anterieure overeenkomst getekend voor de ontwikkeling van een nieuwbouwplan op de voormalige voetbalvelden van FC Burgum. Het project omvat het huidige veld 6 en twee trainingsvelden aan de Oostzijde van het sportpark. Deze locatie blijkt een uitstekende plek te zijn voor nieuwbouwwoningen in de nabijheid van bestaande voorzieningen.

Locatie

Bint Planontwikkeling, een samenwerking tussen Bruzan Ontwikkeling en Zwanenburg Projecten heeft de afgelopen periode de locatie grondig onderzocht. Ondanks de complexiteit die inbreidingslocaties met zich meebrengen, met betrekking tot omliggende bedrijven, de school, de voetbalvelden en omwonenden, ligt er nu een plan op tafel waarin met alle aspecten rekening is gehouden. Het plan zal worden gerealiseerd in het verlengde van de Westersingel, waardoor de historische Noord-Zuid-wegenstructuur van Burgum behouden blijft.

‘Mooi Burgum’

De nieuwe buurt in Burgum biedt ruimte aan ruim 100 woningen. Er zal een gebalanceerde mix worden gecreëerd van rijwoningen, twee-onder-een-kappers en een enkele vrijstaande woning. Naast een ruim aanbod aan koopwoningen voor startende kopers in Burgum, zullen er ook sociale huurwoningen worden toegevoegd aan het project, dat de naam “Mooi Burgum” draagt. “Wij zijn ontzettend blij over de toevoeging van starterswoningen aan de Burgumse woningmarkt. Het is belangrijker dan ooit om jonge mensen de kans te geven om een eigen plek te vinden in onze gemeenschap”, aldus wethouder Berber van Zandbergen van de gemeente Tytsjerksteradiel.

Jaren ‘30

Voor de eerste fase van Mooi Burgum wordt momenteel hard gewerkt aan de verdere uitwerking van de woningen. Het is nu al duidelijk dat de nieuwe buurt in een jaren ’30 stijl zal worden gerealiseerd, met een gemoedelijke opzet, voldoende parkeermogelijkheden en groenvoorzieningen. Het project Mooi Burgum belooft een prachtige toevoeging te worden aan de woningmarkt van Burgum en zal de mogelijkheid bieden voor starters om een eigen woning te bemachtigen. De ontwikkelaars kijken ernaar uit om samen te werken met de gemeente Tytsjerksteradiel en de lokale gemeenschap om dit project tot een succes te maken.

Auteur: Redactie RTV NOF
Heb jij nieuws of een opmerking? Stuur de redactie een WhatsApp.
Stuur je tip, video of foto's naar:
  0511-441202 of   tip@rtvnof.nl.

VANDAAG OP DE RADIO

105.0 - 105.8 - 107.0 - 107.3 - 107.8 FM
 • 00:00 - 07:00
  It lûd fan Stêd, Waad en Wâlden
  Non-stop muziek met (regio)nieuws en weer.
 • 07:00 - 09:00
  De moarnsshow
  Overzicht van nieuwsreportages & weerbericht en hoofdpunten van het nieuws.
 • 09:00 - 19:00
  It lûd fan Stêd, Waad en Wâlden
  Non-stop muziek met (regio)nieuws en weer.
 • 19:00 - 21:00
  Gospel Time
  Tjerkje Broersma
 • 21:00 - 23:00
  Wat Draaie Menu
  Martin van der Velde
 • 23:00 - 00:00
  It lûd fan Stêd, Waad en Wâlden
  Non-stop muziek met (regio)nieuws en weer.
© 1989 - 2024 RTVNOF · Contact · Tip de redactie · Ingezonden brieven · Disclaimer · Privacy Statement RTV NOF · Vrijwilliger worden?