Bûtenfjildwykein en beleeftuin in Weekend Nieuwsshow · Foto('s): Marlinde van de Woude
  Marlinde van de Woude

Bûtenfjildwykein en beleeftuin in Weekend Nieuwsshow

zaterdag 10 juni 2017

Het radioprogramma De Weekend Nieuwsshow behandelde dit weekend weer een rijke waaier aan onderwerpen. Zo ging het onder meer over het Bûtenfjildwykein en de perspectiefnota van de DFK-gemeenten. Ook de beleeftuin in De Westereen en de extra sneldienst tussen Ameland en Holwerd kwamen aan bod. 

Verslaggever Jaap van der Laan trok naar het Bûtenfjild. Tijdens het zogeheten Bûtenfjlidwykein stond het natuurgebied bij Feanwâlden in het teken van diverse activiteiten, zoals kanovaren en SUP’en. Van der Laan sprak er onder meer met Wetterskip Fryslân en had het over de veranderende bodem in de Noordoost-Friese natuurgebieden. 

Wethouder Jelle Boerema gaf uitleg over de perspectiefnota van Ferwerderadiel, Dongeradeel en Kollumerland. Hij vertelde hoe het komt dat de gemeentelijke lasten voor inwoners van die laatste twee gemeenten een stukje omhoog gaan.

De dames van de beleeftuin, een speeltuin voor alle leeftijden, in De Westereen gaven uitleg over het project. Daarnaast hadden ze het over de manieren om die beleeftuin te financieren, zoals een garageverkoop op 17 juni. Joline Bloem en Thea Westra van het Nationaal Concours Hippique Dokkum kwamen ook langs. Zij blikten vooruit op de laatste voorbereidingen voor het evenement plaatsvindt.

De Weekend Nieuwsshow is iedere zaterdag tussen 11.00 uur – 14.00 uur te beluisteren op RTV NOF en terug te luisteren in de herhaling op zondag.

Bûtenfjildwykein en beleeftuin in Weekend Nieuwsshow · Foto('s): Marlinde van de Woude
  Marlinde van de Woude

VANDAAG OP DE RADIO

107.0 - 107.3 - 105.8 FM
 • 00:00 - 18:00
  RTV NOF Nonstop
  Nonstop de lekkerste muziek van nu en toen op jouw streekomroep!
 • 18:00 - 19:00
  Hoezo Kleinkunst
  Hoezo Kleinkunst brengt u liedjes, sketsches en wetenswaardigheden vanaf het begin van de kleinkunst tot de jaren '90 van de vorige eeuw.
 • 19:00 - 20:00
  Fryslan Fan
 • 20:00 - 21:00
  Werom yn de tiid
  Werom yn de tiid is een programma mei muzyk ut de jierren '60 en '70.
 • 21:00 - 22:00
  Capriccio
  In Capriccio laat Haite Schukking veel verschillende soorten klassieke muziek de revue passeren en vertel daarbij iets over de achtergronden van elke compositie. Vaak geniet je meer van een muziekstuk, als je iets weet over het ontstaan ervan en over de drijfveren van de componist.
 • 22:00 - 00:00
  RTV NOF Nonstop
  Nonstop de lekkerste muziek van nu en toen op jouw streekomroep!

VANDAAG OP DE RADIO

105.0 - 107.8 FM
© 1989 - 2021 RTVNOF · Contact · Tip de redactie · Disclaimer · Privacy Statement RTV NOF · Donateurs · Vrijwilliger worden?