Bûtenfjildwykein en beleeftuin in Weekend Nieuwsshow

Zaterdag 10-06-2017
DE WESTEREEN - Het radioprogramma De Weekend Nieuwsshow behandelde dit weekend weer een rijke waaier aan onderwerpen. Zo ging het onder meer over het Bûtenfjildwykein en de perspectiefnota van de DFK-gemeenten. Ook de beleeftuin in De Westereen en de extra sneldienst tussen Ameland en Holwerd kwamen aan bod. 

Verslaggever Jaap van der Laan trok naar het Bûtenfjild. Tijdens het zogeheten Bûtenfjlidwykein stond het natuurgebied bij Feanwâlden in het teken van diverse activiteiten, zoals kanovaren en SUP’en. Van der Laan sprak er onder meer met Wetterskip Fryslân en had het over de veranderende bodem in de Noordoost-Friese natuurgebieden. 

Wethouder Jelle Boerema gaf uitleg over de perspectiefnota van Ferwerderadiel, Dongeradeel en Kollumerland. Hij vertelde hoe het komt dat de gemeentelijke lasten voor inwoners van die laatste twee gemeenten een stukje omhoog gaan.

De dames van de beleeftuin, een speeltuin voor alle leeftijden, in De Westereen gaven uitleg over het project. Daarnaast hadden ze het over de manieren om die beleeftuin te financieren, zoals een garageverkoop op 17 juni. Joline Bloem en Thea Westra van het Nationaal Concours Hippique Dokkum kwamen ook langs. Zij blikten vooruit op de laatste voorbereidingen voor het evenement plaatsvindt.

De Weekend Nieuwsshow is iedere zaterdag tussen 11.00 uur – 14.00 uur te beluisteren op RTV NOF en terug te luisteren in de herhaling op zondag.

terug naar overzicht
De dames van de beleeftuin in De Westereen
© Foto's: Marlinde van de Woude

Overig nieuws

Vandaag op de radio

00:00-18:00 | RTV NOF Nonstop
18:00-19:00 | Goed gestemd
19:00-21:00 | Leafde foar muzyk
21:00-23:00 | De Smachtwacht
23:00-00:00 | RTV NOF Nonstop
Klik hier voor programma- informatie