CDA toast tijdens bezoek aan Van der Meulen Hallum

Dinsdag 17-04-2018
HALLUM - Vertegenwoordigers van het CDA uit Dongeradeel, Ferwerderadiel en Kollumerland en een tweetal Statenleden hebben een werkbezoek gebracht aan Van der Meulen “De Meesterbakker” in Hallum. Een familiebedrijf diep in onze regio geworteld sinds 1910 met vestigingen in Hallum en Broeksterwâld.

Van der Meulen staat bekend om zijn Beschuit, Roggebrood en Melba Toast. Het bedrijf heeft afzetmarkten over de gehele wereld en moet de wereldwijde ontwikkelingen daardoor goed blijven volgen, zoals het anticiperen op de ‘Brexit’ in Engeland. Wereldwijd is er op dit moment een sterke groei in vraag naar biologische producten. De herkomst van het product, maatschappelijke bewustwording over milieu problematiek en het consumeren van producten zonder kunstmatige toevoegingen worden steeds belangrijker. Om de positie te blijven behouden in de markt is productvernieuwing en innovatie van je producten een must. Op dit moment werken er zo’n 130 werknemers bij Van der Meulen met daarnaast nog een flexibele schil bestaande uit invalkrachten.

Directeur Johannes van der Meulen geeft aan dat een goed contact tussen ondernemer en overheid zeer belangrijk is. Een zichtbare overheid die proactief contact zoekt met bedrijven, zodat overheid en bedrijf snel op elkaar kunnen anticiperen en waar nodig elkaar kunnen steunen.

terug naar overzicht
CDA toast tijdens bezoek aan Van der Meulen Hallum
© Foto's: Eigen foto


Vandaag op de radio

00:00-18:00 | RTV NOF Nonstop
18:00-19:00 | Hoezo Kleinkunst
19:00-20:00 | Fryslan Fan
20:00-21:00 | Werom yn de tiid
21:00-00:00 | RTV NOF Nonstop
Klik hier voor programma- informatie