Collage Vocaal Ensemble Dokkum wint eerste prijs

Zondag 02-11-2014
DOKKUM - Het uit Dokkum afkomstige Vocaal Ensemble Collage heeft afgelopen zaterdag de hoogste prijs behaald bij een Korenfestival in Stadskanaal. Het Festival werd georganiseerd onder supervisie van Balk, de landelijke Bond voor A capella en Lichte muziek zingende Koren en zanggroepen. Aan het festival deden 14 koren en zanggroepen mee uit Noord-Nederland, het niveau was bijzonder hoog deze dag. Collage, dat onder leiding staat van dirigent Albertus de Jong, werd door een vakjury tot winnaar uitgeroepen en mocht ’s avonds samen met Iris Kroes en a-capellagroep The Junction een optreden verzorgen in Theater Geert Teis in Stadskanaal.

Lovende jury

Collage zong bij het festival zes liedjes, in vaak complexe arrangementen: Come in and stay a while, Didn’t my Lord deliver Daniel, Oh how beautiful this finely woven earth, Baba Yetu, An Irish Blessing en Short People. Het jurycommentaar was lovend: “Jullie hebben een enorme veelzijdigheid aan kleuren in jullie stemmen, jullie beheersen zowel vibrato als strakke tonen, wat moeilijk is voor veel koren. Jullie beheersen daarnaast veel stijlen, zoals spirituals, pop en jazz en hebben bovendien veel gevoel voor dynamiek. Jullie energie en sound waren subliem en ik had een zakdoek nodig bij Irish Blessing. Het is echt een heel goede prestatie die jullie geleverd hebben.” Collage werkt sinds kort met koorregisseur Alinda Talsma en maakte grote indruk op het podium qua intensiteit, uitstraling en beleving, wat door het publiek ook met groot applaus werd beloond.

Nieuwjaarsconcert

Collage heeft sinds haar oprichting in 1990 verschillende samenstellingen gehad en bestaat op dit moment uit 8 dames en 8 heren. De leden zijn zeer ervaren en zijn deels afkomstig uit Dokkum en verder uit verschillende plaatsen in Fryslân. Het koor verzorgt meerdere optredens per jaar, bij zeer verschillende gelegenheden. Naast de wekelijkse repetities worden er ook professionele stemvormings- en choreografielessen gevolgd. Collage is te bewonderen tijdens haar nieuwjaarsconcert op 11 januari om 16.00 uur in de Doopsgezinde Kerk in Dokkum. Aan dit concert werkt de bekende pianist Wiebe Kaspers mee. Meer informatie over het koor op www.collagedokkum.nl 

terug naar overzicht
Collage Vocaal Ensemble  wint prijsCollage Vocaal Ensemble  wint prijs
© Foto's: Mekzstyle Fotography


Vandaag op de radio

00:00-18:00 | RTV NOF Nonstop
18:00-19:00 | Hoezo Kleinkunst
19:00-20:00 | Fryslan Fan
20:00-21:00 | Werom yn de tiid
21:00-00:00 | RTV NOF Nonstop
Klik hier voor programma- informatie