Dames DOS te sterk voor S.V.T · Foto('s): Sake Beerstra

Dames DOS te sterk voor S.V.T

vrijdag 22 november 2019

De volleybaldames van DOS Kollumerzwaag hebben afgelopen donderdag met 3-1 gewonnen van S.V.T uit Ternaard. Met de winst in deze thuiswedstrijd in Kollum lijkt de opmars op de ranglijst begonnen.

De Kollumerzwaagster ploeg is wat roestig aan het nieuwe seizoen begonnen en bungelde vooralsnog rond de tiende plaats. Heel anders dan vorig jaar, toen de dames bovenin meedraaiden. Met deze wedstrijd tegen S.V.T, een promovendus uit de tweede klasse en verdienstelijk middenmoter, hebben de dames goede zaken gedaan. DOS begon sterk en gedreven aan de eerste set, met goed en geconcentreerd spel. S.V.T was aanvankelijk nog aan de thuisploeg gewaagd, maar na een lange serve reeks bouwde DOS een flinke voorsprong op die ze niet meer uit handen gaf: 25-17.

In de tweede set begonnen de dames uit Ternaard met een sterke opslagserie, waardoor DOS meteen tegen een achterstand aankeek. Steeds werd er weer teruggevochten en ging het gelijk op, maar in de beslissende fase begon DOS onnodige fouten te maken en rommelig te spelen, waardoor S.V.T de stand gelijk trok: 25-22.

Dit moest anders voor DOS in de derde set en dat gebeurde ook: het spel van de eerste set werd weer opgepakt. Door knap verdedigend werk achterin en slimme korte ballen kreeg S.V.T niet de gelegenheid om in haar spel te komen. DOS drukte door en won de set zeer overtuigend met 25-13.

Ook in de vierde set werd het niet meer echt spannend. De rek leek er wat uit bij de bezoekers en DOS kwam met name aanvallend uitstekend uit de verf: 25-18. Met deze overwinning is DOS terug in de middenmoot. De volgende mogelijkheid om punten te pakken is 29 november uit tegen D.S.O. uit Opende.

© Verslag: Rianne Loonstra

• 00:00 - 17:00
  • 17:00 - 18:00
  • 18:00 - 19:00
  • 19:00 - 20:00
  • 20:00 - 21:00
  • 21:00 - 00:00