Dames DOS verliezen nipt van HeVoC · Foto('s): Sake Beerstra

Dames DOS verliezen nipt van HeVoC

vrijdag 28 februari 2020

Afgelopen donderdag moest D1 van DOS Kollumerzwaag het thuis opnemen tegen HeVoC ’89 uit Heerenveen. In een lange wedstrijd waren de teams zeer aan elkaar gewaagd, maar trok de bezoekende ploeg net aan het langste eind.

De Kollumerzwaagster dames begonnen goed aan de wedstrijd. Steeds namen ze een kleine voorsprong en zetten ze HeVoC onder druk met mooie aanvallen en geplaatste ballen. Maar HeVoC was nooit ver uit de buurt en na een lange servereeks waar DOS geen vat op kreeg, draaide HeVoC de stand om en haalde de1e set na een zeer spannende eindfase binnen met 27-25.

In de tweede set kwam DOS echt goed op stoom. Met flitsende aanvallen van met name Hendrika van der Meulen en Irene Winter op de buiten en goed verdedigend werk maakte DOS het de bezoekers heel moeilijk. Deze set ging zonder grote problemen naar DOS: 25-22.

In de derde set draaide DOS als een tierelier. De een na de andere mooie opslag verschalkte de verdediging van HeVoC, het blok van Tilly Dijkstra hield harde aanvallen tegen en zelfs met het inwisselen van de langste en beste speelsters kregen de Heerenveensters geen vat op DOS: een klinkende 25-7.

In de vierde set begon DOS door een moeilijke serve van HeVoC meteen met een achterstand. Hierdoor liepen ze steeds achter de feiten aan en kwamen de bezoekers juist beter in hun spel. Deze set ging met 25-19 naar de ploeg uit Heerenveen.

Er moest dus een vijfde set aan te pas komen om te beslissen wie met de overwinning aan de haal ging. Ook in deze set ging het lang gelijk op, maar HeVoC bleek toch de langste adem te hebben: 15-10. Een spannende vijfsetter waarbij DOS helaas net niet door kon drukken in de beslissende fase. Komende donderdag speelt DOS thuis in Kollum tegen ODS uit Beetsterzwaag.

© Verslag: Rianne Loonstra

• 00:00 - 19:00
  • 19:00 - 21:00