Daniel Schouwstra-Atsma wint brons Nederlands Kampioenschap Crosstriathlon · Foto('s): Anja Brouwer
  Anja Brouwer

Daniel Schouwstra-Atsma wint brons Nederlands Kampioenschap Crosstriathlon

zondag 14 september 2014

Zaterdag 13 september was de dertiende editie van de crosstriathlon Tri-Ambla. Naast de wedstrijd met recreatief karakter was er ook het Nederlands Kampioenschap Cross Triathlon 2014. Zowel door de jeugd en de junioren, als door de senioren in de verschillende leeftijdscategorieën, kon er gestreden worden om de Nederlandse titels. Drie broers Schouwstra-Atsma uit Buitenpost streden mee in diverse categorieën en behaalden mooie resultaten.

Daniel is veertien jaar en deed mee aan het Nederlands Kampioenschap in de categorie jeugd twaalf+ (twaalf tot vijftien jaar). Hij had een prima wedstrijd, kwam als tweede uit het water echter tijdens het fietsen zakte hij af naar een derde plaats welke hij tot de finish vast kon houden. Een super prestatie van Daniel die na de zomer pas is begonnen met trainen bij diverse specifieke verenigingen omdat er geen jeugdgroepen voor deze tak van sport in de buurt zijn. Zo loopt hij o.l.v. Hugo Veenker fietst bij wv Wadro Otto Ebbens en zwemt hij bij PWC. Daniel kreeg voor deze prestatie een officiële bronzen medaille en een bijbehorend diploma van de Nederlandse Triatlon Bond

Maricio en Mateo deden mee in de Triambla wedstrijd
Mauricio is met zijn elf jaar de jongste deelnemer in de Triambla categorie twaalf+ en behaald een mooie achtste plek. Mateo de jongste van de drie broers is acht jaar en komt uit in de Triambla categorie acht/negen jaar. Mateo klom net als zijn grote broer Daniel als tweede uit het water. Tijdens het fietsen en lopen liet hij de andere jongens niet meer voorbij komen. Als tweede kwam hij over de finish net 37 seconden achter de nummer één. Hij kreeg een mooie Triambla beker als beloning.

Door omstandigheden zijn er geen huldigingsfoto’s

Het NK crosstriathlon op Ameland is in grote mineur geëindigd. Een van de deelnemers aan de middenafstand is overleden tijdens het evenement. Alle huldigingen en overige festiviteiten zijn daarop stilgelegd. De uitslag van het NK bij de senioren overall en de junioren (zestien t/m negentien jaar) was op dat moment al bekend. De Tri-Ambla Junior met het NK jeugd (twaald t/m vijftien jaar) is na het vreselijke bericht nog wel gestart maar ook zonder huldiging afgesloten.

 

Auteur: Redactie RTVNOF
Heb jij nieuws of een opmerking? Stuur de redactie een WhatsApp.
Stuur je tip, video of foto's naar:
  0511-441202 of   tip@rtvnof.nl.
Daniel Schouwstra-Atsma wint brons Nederlands Kampioenschap Crosstriathlon · Foto('s): Anja Brouwer
Daniel Schouwstra-Atsma wint brons Nederlands Kampioenschap Crosstriathlon · Foto('s): Anja Brouwer
  Anja Brouwer

VANDAAG OP DE RADIO

105.0 - 105.8 - 107.0 - 107.3 - 107.8 FM
  • 00:00 - 08:00
    It lûd fan Stêd, Waad en Wâlden
    Non-stop muziek met (regio)nieuws en weer.
  • 08:00 - 09:00
    Goed Gestemd
    Oebele en Sia Vries
  • 09:00 - 11:00
    Tsjerke-tsjinst
    Dienst uit de streek
  • 11:00 - 12:00
    Capriccio
    Haite Schukking
  • 12:00 - 14:00
    Blasmusik im Herzen
    Durk en Annelies
  • 14:00 - 17:00
    Rûnwei Sport
    Live verslag van sport uit de streek
  • 17:00 - 18:00
    Geloven en Beleven
    Harry Nienhuis
  • 18:00 - 19:00
    Wâldklanken
    Harry Nienhuis
  • 19:00 - 21:00
    RTV Metalcafé
    Marcus en Jitse
  • 21:00 - 22:00
    Met de voet tussen de deur
    Martin van der Velde
  • 22:00 - 00:00
    New Age
    Kees Haremaker
© 1989 - 2024 RTVNOF · Contact · Tip de redactie · Ingezonden brieven · Disclaimer · Privacy Statement RTV NOF · Vrijwilliger worden? · Externe Radio