De Granaet te sterk voor Elko/SSC · Foto('s): 

De Granaet te sterk voor Elko/SSC

zondag 20 april 2014

De Granaet heeft afgelopen zaterdag met 12-17 gewonnen van Elko/SSC en daarmee is handhaving in de derde klas een feit. De Granaet startte de wedstrijd in een iets gewijzigde opstelling. Daniël Hoogeboom verving de geblesseerde Karsten Ettema. In de warme voorjaarszon begon De Granaet in Elim (zuiden van Drenthe) niet scherp aan de wedstrijd.

Elko wist hiervan gebruik te maken en kwam op een 2-0 voorsprong. Hierna leek De Granaet wakker geschud en door mooie aanvallen en scherpte in de verdediging werd de achterstand omgebogen in een ruime voorsprong. In beide vakken waren het de rebounders die erg goed speelden en voor de doelpunten zorgden. Ronald de Jager en Gerben de Vries wisten op vele manieren het gat in de korf te vinden: strafworpen, uitstartballen en afstandschoten vonden hun doel. De Dokkumers gingen met een 2-8 voorsprong de kleedkamers in.

In de tweede helft liet de thuisploeg zien dat deze wedstrijd voor hen nog niet verloren was. Aan beide kanten werd er gescoord. Elko was iets vaker trefzeker en zo werd het gat kleiner: 8-11. Het was Daniël Hoogeboom die met een mooi afstandschot het gat weer vergrootte. Nog één keer werd het gat drie doelpunten, maar De Granaet wist de wedstrijd keurig uit te spelen en aan het einde zelfs weer uit te lopen. Martin de Jong en Daniël Hoogeboom scoorden van afstand en ook Ronald de Jager en Gerben de Vries pakten aan het einde van de wedstrijd hun doelpunten mee. De Granaet won de wedstrijd met 12-17. Doordat het tweede team van De Granaet ook wist te winnen, werden de volle 4 punten meegenomen naar Dokkum.

Voor De Granaet 1 is dankzij deze winst handhaving een feit. Ook volgend jaar speelt het vlaggenschip weer in de derde klasse. Het tweede team heeft goede zaken gedaan, maar is nog volop bezig in de strijd om handhaving. Op zaterdag 3 mei spelen beide teams in Leeuwarden tegen Pallas.

Doelpuntenmakers: Ronald de Jager (7), Gerben de Vries (7), Daniël Hoogeboom (2) en Martin de Jong (1).

Auteur: Redactie RTVNOF
Heb jij nieuws of een opmerking? Stuur de redactie een WhatsApp.
Stuur je tip, video of foto's naar:
  0511-441202 of   tip@rtvnof.nl.

VANDAAG OP DE RADIO

105.0 - 105.8 - 107.0 - 107.3 - 107.8 FM
  • 00:00 - 17:00
    It lûd fan Stêd, Waad en Wâlden
    Non-stop muziek met (regio)nieuws en weer.
  • 17:00 - 19:00
    Hitz op Tongersdei
    Sjoerd Gjalt de Vries
  • 19:00 - 20:00
    Jazz Go Blue
    Gert Nitters
  • 20:00 - 21:00
    Country Trail
    Albert de Vries
  • 21:00 - 00:00
    It lûd fan Stêd, Waad en Wâlden
    Non-stop muziek met (regio)nieuws en weer.
© 1989 - 2024 RTVNOF · Contact · Tip de redactie · Ingezonden brieven · Disclaimer · Privacy Statement RTV NOF · Vrijwilliger worden? · Externe Radio