De Kerstwinkel uit Twijzel heeft een nieuwe eigenaar · Foto('s): Eigen foto
  Eigen foto
RECLAME

De Kerstwinkel uit Twijzel heeft een nieuwe eigenaar

dinsdag 24 november 2020

TWIZEL – De grootste permanente kerstartikelenzaak in Nederland, de Kerstwinkel heeft een nieuwe eigenaar. Rients Faber legde ooit de kiem. Als specialist op het gebied van licht en geluid voor horeca en bedrijfsleven versierde hij voor de lol in 1991 zijn grote beukenboom met duizenden lichtjes. Deze boom stond al snel bekend als de grootste kerstboom van Fryslân.

‘Hoe komme jo der oan en kinne wy dat ek krije’. Was een veelgestelde vraag. Rients kende wel wat adresjes en verdiepte zich verder in de markt van de kerstverlichting. De winkel groeide uit tot de grootste permanente kerstartikelenzaak in Nederland

De Kerstwinkel doet sinds zijn oprichting in 1991 goede zaken. Rond kerst krijgt het bedrijf altijd een tsunami aan nieuwe orders op zich af. ‘We zien ons vooral als specialist op het gebied van licht, geluid en beeld en willen ons ook op die manier blijven profileren. De Kerstwinkel er ‘gewoon’ even bij doen was niet meer haalbaar. De oplossing was investeren in extra personeel of een overname.

Dit scenario kreeg handen en voeten toen buurjongen Niek een bezoek aan de winkel bracht. “Ik ben blij dat mijn levenswerk bij Niek in goede handen is. Als klein jongetje kwam buurjongen Niek rond kerst dagelijks de winkel bezoeken. Op een gegeven moment stond er bijna meer kerstverlichting bij hem in de tuin dan in onze winkel. Onlangs tijdens zijn bezoek kwam een eventuele overname ter sprake. Niek was gelijk enthousiast, aldus Rients Faber.

Het is het einde van een tijdperk. Dat beseffen Rients en Martin Faber zich maar al te goed. Wij hebben de afgelopen jaren met heel veel plezier onze klanten bediend, maar willen onze helemaal kunnen focussen op ons bedrijf Rients Faber licht geluid en beeld.

Nieuwe adres de Kerstwinkel
Ype smidswei 2A
9298 RZ in Kollumerzwaag (geopend op afspraak)

Dit is een reclame: deze tekst is niet geschreven door de RTV NOF redactie.
RECLAME
Heb jij nieuws of een opmerking? Stuur de redactie een WhatsApp.
Stuur je tip, video of foto's naar:
  0511-441202 of   tip@rtvnof.nl.

VANDAAG OP DE RADIO

105.0 - 105.8 - 107.0 - 107.3 - 107.8 FM
 • 00:00 - 17:00
  It lûd fan Stêd, Waad en Wâlden
  Non-stop muziek met (regio)nieuws en weer.
 • 17:00 - 19:00
  Hitz op Tongersdei
  Sjoerd Gjalt de Vries
 • 19:00 - 20:00
  Jazz Go Blue
  Gert Nitters
 • 20:00 - 21:00
  Country Trail
  Albert de Vries
 • 21:00 - 00:00
  It lûd fan Stêd, Waad en Wâlden
  Non-stop muziek met (regio)nieuws en weer.
© 1989 - 2024 RTVNOF · Contact · Tip de redactie · Ingezonden brieven · Disclaimer · Privacy Statement RTV NOF · Vrijwilliger worden? · Externe Radio