De New York City Marathon 2014 voor KiKa: ‘Long and Windy Roads’ · Foto('s): Eigen foto's
  Eigen foto's

De New York City Marathon 2014 voor KiKa: ‘Long and Windy Roads’

woensdag 05 november 2014

Piet Boelens is blij en ontroert door het overweldigende aantal berichten die mensen hem hebben gestuurd via de social media en mail. Geweldig, zoals hij wordt bijgestaan in de strijd voor een hogere overlevingskans voor kinderen met kanker. Nu alvast kan Piet melden dat hij hoopt volgend jaar nog één keer naar New York te gaan voor KiKa om daarmee het mooie bedrag van meer dan 50.000 euro binnen te hebben gehaald sedert zijn start hiervoor in 2011. Namens Piet heel hartelijk dank voor alle goede wensen en reacties!

Een korte impressie
Op donderdag vloog een gezellige groep van negentig KiKa runners vanaf Schiphol naar New York. Allemaal runners met een bijzondere inzet voor KiKa en ieder met een reden om juist voor KiKa de marathon in New York te gaan lopen. Een jaar lang sponsoren werven en trainen, om deze bijzondere run te gaan voltooien in de Big Apple.

Na een kort nachtje hebben ze vrijdags de startnummers opgehaald en ontmoetten ze runners van ‘all over the world’ op de Expo. In Central Park verkenden ze alvast een deel van het slot van de route en finish, om zich op die manier alvast te focussen. De weersomstandigheden waren vrijdag prettig: droog en niet te koud.

Zaterdag, de dag voor Marathon Day, hebben de lopers benut om rust te nemen en zich op te laden. Om 05:45 uur op de dag van de marathon vertrokken de KiKa runners naar Staten Island waar alle meer dan 51.000 deelnemers vóór 07:00 uur al moesten arriveren in het startgebied. Zo vroeg, omdat daarna de wegen daar naartoe werden afgesloten!

Piet Boelens startte in de eerste Wave om 09:40 local time. Aanvankelijk kon hij een beoogd tempo volhouden van zesentwintig minuten per vijf km, maar na de Queens Borough Bridge, moest hij dat schema loslaten. Onderweg genoot hij van uitzinnig supporterende mensen aan de kant met diverse top muziekgroepen langs de route. Volgens Piet is het een waar feest om dit mee te mogen maken. Tijdens de run schoot hij emotioneel op km 30 even vol bij de gedachte aan de mensen die hun kinderen helaas hebben verloren aan kanker en degenen wiens kinderen daaraan lijden.

Tot nu toe hebben de KiKa runners al meer dan 4.2 miljoen euro binnen mogen halen: dit jaar, zo is na de Marathon in New York bekend geworden, is een bedrag genoteerd van 718.984 euro en er komt nog steeds geld binnen. Gemiddeld hebben de runners trouwens tot heden het hoogste bedrag ooit geworven.

De laatste kilometers van de marathon waren zwaar met wind en koude. op weg naar Central Park: om dáár tenslotte te finishen geeft een ultiem gevoel: het emotioneert en daar spelen zich voor ieder persoonlijk intense belevingsmomenten af. Na de finish volgde de medaille ontvangst met vastlegging op beeld.

“Ik ben met een geweldige ploeg mensen op stap geweest: stap voor stap voor KiKa. Iedereen, reisbegeleiding ATP, KiKateam, mederunners, trainers, sponsoren, supporters, FB-, Twitter-, E-mail en WAP-volgers én degenen die hierbij nog niet genoemd zijn: hartelijk dank. Het was weer een ongelooflijk mooi event en ik heb genoten van al die warmte en warme, gezellige mensen om mij heen. Het gevoel van waar we het allemaal voor doen voert veelal de boventoon en dat voelt gewoon goed,” aldus Piet Boelens.

Wil jij ook de uitdaging aangaan in 2015? Kijk dan snel op: www.runforkikamarathon.nl Voor info kun je ook terecht bij Piet Boelens.

Auteur: Redactie RTVNOF
Heb jij nieuws of een opmerking? Stuur de redactie een WhatsApp.
Stuur je tip, video of foto's naar:
  0511-441202 of   tip@rtvnof.nl.
De New York City Marathon 2014 voor KiKa: ‘Long and Windy Roads’ · Foto('s): Eigen foto's
  Eigen foto's

VANDAAG OP DE RADIO

105.0 - 105.8 - 107.0 - 107.3 - 107.8 FM
  • 00:00 - 18:00
    It lûd fan Stêd, Waad en Wâlden
    Non-stop muziek met (regio)nieuws en weer.
  • 18:00 - 19:00
    Lytse Klankjes
    Jikke Wiersma
  • 19:00 - 21:00
    Leafde foar Muzyk
    Klaske Ferwerda
  • 21:00 - 23:00
    De Smachtwacht
    Mark en Frank Spijkers
  • 23:00 - 00:00
    It lûd fan Stêd, Waad en Wâlden
    Non-stop muziek met (regio)nieuws en weer.
© 1989 - 2024 RTVNOF · Contact · Tip de redactie · Ingezonden brieven · Disclaimer · Privacy Statement RTV NOF · Vrijwilliger worden? · Externe Radio